sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Συμφωνούν πως πρέπει να αλλάξει η εικόνα στα Δημοτικά Συμβούλια (video)

Συνάντηση την Τετάρτη του Γ. Παπαναστασίου με τους επικεφαλής των παρατάξεων

Περίπου δύο ώρες διήρκησαν οι ερωτήσεις – τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου , που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Οι τοποθετήσεις ξεκίνησαν με τις γραπτές ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί στο Προεδρείο με την σειρά να… αλλάζει και τον κ. Καμμένο να παίρνει τον λόγο και να ρωτά για τον Αχελώο.

Δεν άργησε η παρέμβαση του κ. Καζαντζή ο οποίος τόνισε πως πρέπει να γνωρίζουν όλοι εξ αρχής την διαδικασία των τοποθετήσεων.
Ο δήμαρχος Αγρινίου σημείωσε πως επειδή οι ερωτήσεις χρειάζονται απαντήσεις και λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν πότε υπάρχει δημοτικό συμβούλιο, καλό θα είναι αυτές που χρειάζονται στοιχεία για να απαντηθούν να στέλνονται ταυτόχρονα με την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος παράλληλα τόνισε πως σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα στοιχεία είναι πιθανό να απαντηθούν σε επόμενο Συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, έθιξε εκ νέου το θέμα της πληθώρας των ερωτήσεων και των ανακοινώσεων: “Δεν γίνεται να είμαστε εδώ δυο ώρες και να μην έχουμε μπει ακόμη στην ημερήσια διάταξη”, τόνισε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκε με τις γραπτές ερωτήσεις ενώ με την έναρξη των προφορικών, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά έκανε λόγο για απαξίωση του θεσμού και του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου, με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

“Από κυρίαρχο θεσμικό όργανο μετατράπηκε σε διακοσμητικό και σε διεκπεραιωτικό, αφού συνεχώς συζητιούνται και αποφασίζοντα θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Προτείνουμε τη σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του κανονισμού λειτουργίας και θα προσδώσει στον θεσμό το κύρος και τη βαρύτητα που του αναλογεί”.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φαρμάκης τόνισε πως λόγω της δύσκολης εποχής που διανύουμε, δεν μπορεί να διερευνηθεί η λίστα των ανθρώπων που θα βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Καμμένος σχολίασε λέγοντας πως “μετά από ένα χρόνο λειτουργίας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι εκείνα που με μια προ συνεννόηση να έχουν λυθεί και να μπουν τα μεγάλα.

“Η ημερήσια διάταξη πρέπει να αποκτήσει και ουσία” τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Το 2019 το Ανυπότακτο Αγρίνιο τοποθετήθηκε λέγοντας που θα οδηγηθεί η εικόνα όλων των δημοτικών συμβουλίων της χώρας μετά τις παρεμβάσεις του κ Θεοδωρικάκου. Δικαιωθήκαμε κατά γράμμα μετά τις τοποθετήσεις των συναδέλφων τις οποίες και προσυπογράφω” επεσήμανε ο κ. Μερμίγκης.

“O τρόπος λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων έχει περιοριστεί σημαντικά , ένα μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων έχει περάσει στις επιτροπές και αυτό εμείς πέρσι με πολλές ανακοινώσεις το είχαμε στηλιτεύσει. Μας κάνει εντύπωση που το ανακαλύπτουν μετά από ένα χρόνο την πραγματικότητα” τόνισε ο από την πλευρά του κ. Καραμητσόπουλος.

Ως απάντηση, ο δήμαρχος Αγρινίου ανακοίνωσε πως περιμένει την Τετάρτη το απόγευμα τους επικεφαλής των παρατάξεων στο δημαρχείο ώστε να υπάρξει συζήτηση για τον κανονισμό και για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον δήμο. Ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως πολλά Περιφερειακά – Δημοτικά Συμβούλια, κλπ, ακόμη συνεδριάζουν με τηλεδιασκέψεις και δια περιφοράς, ενώ το Δημοτικό του Αγρινίου, συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών. Συμφώνησε όμως πως ο κανονισμός λειτουργίας του οργάνου πρέπει να συζητηθεί και γι’αυτό θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Επιμέλεια: Χρ. Θεοδωρόπουλος – AGRINIOMEDIA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button