ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ειδοποίησαν τον σταθμάρχη 17 λεπτά πριν την τραγωδία

Eξακολουθούσε να πιστεύει ότι είχε στείλει το Intercity στη γραμμή ανόδου

Ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Νέων Πόρων, που βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμό της Λάρισας, είχε ενημερώσει για την εμπορική αμαξοστιχία από την ίδια γραμμή 17 λεπτά πριν την τραγωδία.

Δεκαεπτά λεπτά είχε στη διάθεσή του για να αντιδράσει, σύμφωνα με την αποκάλυψη του Star, ο σταθμάρχης της Λάρισας. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Νέων Πόρων, που βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμό της Λάρισας και μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας, φέρεται να είχε ενημερώσει τον κατηγορούμενο σταθμάρχη ότι κατεβαίνει εμπορικό τρένο.


Συγκεκριμένα ο σταθμάρχης Νέων Πόρων φέρεται να ενημέρωσε με εσωτερική επικοινωνία τον σταθμάρχη της Λάρισας, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία φεύγει από την κάθοδο με κατεύθυνση την Αθήνα στις 23:04, 17 ακριβώς λεπτά πριν τη μοραία σύγκρουση.

Η συγκεκριμένη επικοινωνία είναι καταγεγραμμένη. Ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων, ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να καταθέσουν στις αρχές.

Ο σταθμάρχης όμως δεν αντέδρασε ούτε τότε, μιας και εξακολουθούσε να πιστεύει ότι είχε «κλειδώσει» το μοιραίο Intercity 62 στην γραμμή ανόδου προς Θεσσαλονίκη.

Το βίντεο που τον έκανε να αλλάξει στάση

Ο 59χρονος σταθμάρχης που έχει συλληφθεί ως μοναδικός υπαίτιος της τραγωδίας στα Τέμπη, αρχικά αρνούνταν κατά την προσαγωγή και κατάθεσή του στην Τροχαία της Λάρισας πως έκανε κάτι λάθος. Υποστήριζε πως ο ίδιος γύρισε το κλειδί που έπρεπε, αλλά εκείνο δεν λειτούργησε.

Βλέποντας πως οδηγούνται σε αδιέξοδο, οι αστυνομικοί έψαχναν τρόπο να τον κάνουν να «σπάσει», έχοντας ήδη αναγνωρίσει ότι σίγουρα έχει υπάρξει ανθρώπινο λάθος στην υπόθεση. Οι αστυνομικοί έφτιαξαν μια ομάδα με τη συμμετοχή πραγματογνώμονα και κατευθύνθηκαν στο σημείο καταγράφοντας την εξέταση στο σταθμαρχείο, στο σημείο όπου στέκονταν ο 59χρονος σταθμάρχης την ώρα του τραγικού δυστυχήματος.

Ο πραγματογνώμονας έβαλε σε λειτουργία αρκετές φορές το κλειδί και λειτούργησε σε όλες. Με αυτό το βίντεο – ντοκουμέντο της πραγματογνωμοσύνης, αστυνομικοί και πραγματογνώμονας επέστρεψαν στην Τροχαία και ανέκριναν ξανά τον σταθμάρχη. Όταν του έδειξαν το βίντεο, υποχώρησε και απέδωσε την ενέργειά του στο φόρτο εργασίας.

Επικαλέστηκε ότι ήταν απασχολημένος με ένα τρένο που έκανε τοπικό δρομολόγιο στη Λάρισα ότι ήταν απασχολημένος και γι αυτό δεν άλλαξε το κλειδί. Ο δε κλειδούχος ήταν πάρα πολύ μακριά και μόνος. Γι αυτό ο σταθμάρχης αφέθηκε μόνος.

Πηγή: newsbomb.gr

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button