Δυτική Ελλάδα

Συγκρότηση νέου Δ.Σ στον Σύλλογο δασκάλων-ξανά πρόεδρος ο Σπ. Αδάμης

geg-ekdilosi-elme-daskaloi-axiologisi2Την Δευτέρα 15/12/2014 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Οφείλουμε να επισημάνουμε , αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση , ότι μετά την αποχώρηση της ΔΗΣΥ, η οποία άφηνε έκθετο ουσιαστικά τον Σύλλογο καθώς δεν μπορούσε να λειτουργήσει, οι υπόλοιπες παρατάξεις προσπαθώντας οπωσδήποτε να αποφύγουν τις εκλογές, κατέληξαν στη συγκρότηση του Δ.Σ. ως εξής:

Πρόεδρος:                Αδάμης Σπύρος                  


Αντιπρόεδρος:         Παπαχρήστος Ηλίας         

Γ. Γραμματέας:       Χριστάκη Βάσω                

Ειδ. Γραμματέας:   Τέλιου Ελένη                       

Ταμίας:                    Συργιάννη Αγγελική          

Μέλη:                      Κόκοτου Γεωργία               

                                 Κωστόπουλος Βασίλης       

                                 Μπαλωμένου Πολυκρήτη   

                                 Σταμούλης Μάνθος              

Το Δ.Σ. όρισε ως μόνιμη μέρα συνεδρίασης την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στις 6.30. Οι συνεδριάσεις θα είναι ανοιχτές για όλους τους συναδέλφους.

 

2.Χαριστικό- ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου

Το Δ.Σ όρισε ως τόπο περισυλλογής όσων βιβλίων μαζευτούν από τα σχολεία για το χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι παιδικού και νεανικού βιβλίου το 2ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου.

3 .Ανακοίνωση για την αξιολόγηση:

“Συνάδελφοι,

 το ζήτημα της αξιολόγησης βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή αυτή τη στιγμή, καθώς εκατοντάδες διευθυντές-ντριες και προϊστάμενοι-νες δηλώνουν ότι παίρνουν μέρος στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ομοσπονδία μας. Συγκεκριμένα στην Αττική από ένα σύνολο 927 δημοτικών σχολείων (και ενώ σε αρκετά δεν έχουν γίνει ακόμη συνεδριάσεις) οι σύλλογοι διδασκόντων των 479 (ποσοστό 51,67%) συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, όπως και οι 519 (ποσοστό 49,38%) από τους συνολικά 1051 συλλόγους διδασκόντων των νηπιαγωγείων! Ταυτόχρονα 107 διευθυντές/τριες δημοτ. σχολείων και 511 προϊσταμένες/οι νηπιαγωγείων αρνήθηκαν να αξιολογηθούν, συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή!

Στην επαρχία ενδεικτικά αναφέρουμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Λευκάδας, όπου τα 11 από τα 12 δημοτ. σχολεία, τα 18 από τα 22 νηπιαγωγεία αλλά και οι 27 από τους 34 διευθυντές-προϊσταμένους σχολικών μονάδων δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία-αποχή ενώ στην περιοχή των νότιων Κυκλάδων (Σαντορίνη, Μήλος κ.ά.) 33 από 44 συνολικά δημοτ. σχολεία και νηπιαγωγεία και 34 διευθυντές-προϊστάμενοι δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία-αποχή!

 Όλοι μαζί συσπειρωνόμαστε γύρω από τον Σύλλογο και συντασσόμαστε με τις αποφάσεις της ΔΟΕ. Συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, προασπιζόμενες/οι το δημόσιο σχολείο, την ύπαρξη και λειτουργία των θεσμικών του οργάνων με κυρίαρχο το σύλλογο διδασκόντων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.”


 


 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button