Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019ΕκλογέςΡοή Ειδήσεων

Μεγάλη συγκέντρωση του Νίκου Καζαντζή: “Σίγουρα στον β’ γύρο” (φωτο & video)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις εννέα το βράδυ η κεντρική προεκλογική ομιλία του Νίκου Καζαντζή έξω από το εκλογικό του κέντρο στην οδό Σαλάκου στο Αγρίνιο.

“Να είστε βέβαιοι ότι σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, το 2023, δεν θα βρεθεί κάποιος να πει ότι μετάνιωσε που μας ψήφισε”. Με αυτά τα λόγια, ολοκλήρωσε την ομιλία του, μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο.

Μια ομιλία που κινήθηκε σε δυο μέρη: Στην άσκηση ολομέτωπης κριτικής στην απερχόμενη δημοτική αρχή καθώς και στην παράθεση βασικών προτάσεων του προγράμματος του.

Μάλιστα ξεκίνησε, καταγγέλλοντας την παρουσία του Γ. Παπαναστασίου σε σεμινάριο δικαστικών αντιπροσώπων στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου , όπου φέρεται μάλιστα ο δήμαρχος να προέβη σε “νουθεσίες” στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Κατηγόρησε την δημοτική αρχή, πως βρίσκεται “μονίμως σε διακοπές” ενώ έδειξε στον κόσμο του προεκλογικό πρόγραμμα του Γ. Παπαναστασίου του 2014, μιλώντας για μηδενικό έργο.

Μίλησε επίσης για συμφέροντα που δεν ενδιαφέρονται να έχουν δήμαρχο με άποψη και θάρρος, ώστε “όλοι να βολεύονται”.

Δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί στις ανακοινώσεις αλλά και τις παρεμβάσεις τις τελευταίας στιγμής, ώστε να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι, κάνοντας λόγο για πρακτικές δεκαετίας του ’50.

Κατήγγειλε την “αγάπη που έχουν κάποιοι για την καρέκλα και στον μισθό” κάνοντας λόγο ακόμη για “διορισμούς συγγενών και συνεργατών”.

“Πρώτη φορά βλέπω τόσα εξόφθαλμα παραπτώματα” είπε ο Νίκος Καζαντζής, θέτοντας έτσι ζητήματα ήθους και εντιμότητας.

Τόνισε πως η παράταξη του θα πορευτεί υπηρετώντας αρχές και αξίες, ενώ είπε πως η κάθοδος του, δεν επήλθε επειδή ήταν “θυμωμένος”, όπως κάποιοι πιστεύουν.

“Δεν είμαστε θυμωμένοι, είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Και επειδή δεν θα γίνει τίποτε, κάποιοι πρέπει να ασχοληθούν με τον δήμο” σημείωσε.

Είπε ακόμη πως το Αγρίνιο, έχει καταντήσει “κομπάρσος” των εξελίξεων με την πλειοψηφία να κοροϊδεύει τους πολίτες.

“Το μέλλον μας εξαρτάται από εμάς, δεν υπάρχουν σωτήρες και μαγικές συνταγές , υπάρχει εργασία και αποτέλεσμα”, τόνισε ο Νίκος Καζαντζής, καταχειροκροτούμενος, καλώντας τους συγκεντρωμένους να αξιοποιήσουν σωστά την ευκαιρία που τους δίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, στις δημοτικές εκλογές.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην θέση του κ. Παπαναστασίου στο θέμα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια, θυμίζοντας την στάση του κ. Παπαναστασίου όταν ήταν αντινομάρχης και πρόεδρος του ΤΕΕ. “Μέχρι το 2018 κάνεις δεν ξαναμίλησε γι’αυτό” υπογράμμισε.

Κατηγόρησε επίσης την απερχόμενη δημοτική αρχή για έλλειψη σχεδίου και πλήρη αδράνεια και αδιαφορία σε μείζονα ζητήματα του δήμου Αγρινίου , όπως το Πανεπιστήμιο, το δημοτικό πάρκο , την μη αξιοποίηση σημαντικών δημόσιων χώρων, την στήριξη των επιχειρήσεων, τον τουρισμό, το χωροταξικό της λίμνης Τριχωνίδας, την αξιοποίηση του δασυλλίου του Αγίου Χριστοφόρου.

“Αυτό το άλσος, μαζί με την αξιοποίηση του ρέματος του Λυκοραχίτη και την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως, πρέπει να αποτελέσουν έναν πνεύμονα για τους συνδημότες. Να το δώσουμε καθαρό και προσβάλαμε. Έχουμε τόσα πολλά να αναπτύξουμε σε αυτήν την πόλη. Λείπει όμως η πολιτική βούληση”, είπε ακόμη.

Ο κ. Καζαντζής συνέχισε την ομιλία του, λέγοντας πως ένας δήμος σαν αυτόν του Αγρινίου, δεν χρειάζεται έναν δήμαρχο που να κάθεται στο γραφείο του, αλλά έναν δήμαρχο που θα διεκδικεί πόρους και θα αξιοποιεί προγράμματα, για καλύτερο βιοτικό επίπεδο, για καλύτερη καθημερινότητα.

“Αυτά χρειάζονται οργάνωση, μέθοδο και σχεδιασμό”, τόνισε, ενώ και για τον τομέα του αθλητισμού ήταν σφόδρα επικριτικός, φέρνοντας ως παράδειγμα το περσινό “ναυάγιο” του ημιμαραθωνίου “Μιχάλης Κούσης”.

Αλλά και στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό ο κ. Καζαντζής υπενθύμισε πως η σημερινή δημοτική αρχή, είχε ανακοινώσει μεγαλεπήβολες παρεμβάσεις, χωρίς να υλοποιήσει καμία.

“Κάποτε στο Αγρίνιοo, γίνονταν Παπαστράτεια. Σήμερα έχουμε γιορτές Balcan Express”

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δέσμευση για την αναβίωση των “Παπαστρατείων”. “Τελικά κάναμε ένα μνημόσυνο”, είπε με σαφή ειρωνική διάθεση. Αναφορές έκανε και στην μη αξιοποίηση των αποθηκών Παπαπέτρου, αλλά και του αρχαίου θεάτρου Στράτου.

“Η δημοτική αρχή δεν έχει βάλει ούτε ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη της πόλης. Και αυτό είναι πανθομολογούμενο” τόνισε ακόμη ο υποψήφιος δήμαρχος.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί αυτά να τα κάνει πραγματικότητα, ο κ. Καζαντζής είπε πως με την πορεία του, τόσο στην ενεργό δικηγορία, όσο και στην αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του, αξίζουν της εμπιστοσύνης των δημοτών.

“Είναι μια ευκαιρία το Αγρίνιο να  έχει μια δημοτική αρχή που του αξίζει. Μια δημοτική αρχή που θα παλεύει για τον τόπο, θα προβάλλει τα πλεονεκτήματα του.”, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια για το Πανεπιστήμιο τόνισε πως η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει να παλέψει για την επανίδρυση του αυτόνομου Πανεπιστημίου.

Ο Νίκος Καζαντζής, τόνισε πως η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει να ξεκινήσει από “λευκό χαρτί” , ενώ κριτική άσκησε και σε θέματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα. “Αν δεν υπήρχαν και οι υπάλληλοι, θα είχαμε εκτεθεί ανεπανόρθωτα”, υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε ακόμη στο έλλειμμα που υπάρχει στην εξυπηρέτηση των δημοτών, στην προσαρμογή σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες και στην αδυναμία του δήμου να ανταπεξέλθει σε αιτήματα.

Κατήγγειλε μάλιστα πως οι “πολίτες φοβούνται ” να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα, πως “κάποιοι θα τους εκδικηθούν… όχι λοιπόν, ο δήμος πρέπει να βοήθα τους πολίτες, όχι να τους εκδικείται” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Αναφέρθηκε ακόμη στην “απαράδεκτη” συμπεριφορά της δημοτικής αρχής στα ΑμεΑ αλλά και στην έλλειψη πολιτικής για τα αδέσποτα.

Αναφορές έκανε και στην κατάσταση του οδικού δικτύου, στο Αγρίνιο και τις δημοτικές ενότητες, σημειώνοντας πως ο δήμος, μπροστά σε αυτά τα ζητήματα, απαντούσε μόνιμα πως “φταίνε κάποιοι άλλοι”.

“Το όραμα μου, είναι ότι ο δήμος Αγρινίου, θα πρέπει να γίνει ξανά κυρίαρχος, να ανακτήσει τη θέση του. Να γίνει ένας δήμος που θα ακολουθούν και θα μιμούνται ι άλλοι. Που θα πρωτοπορεί και θα είναι πρωταγωνιστής. Γιατί αυτή είναι η θέση που αξίζει στον δήμο μας”

Κλείνοντας την ομιλία του, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους δημότες, ευχαριστώντας τους πολίτες για την παρουσία τους, που χαρακτήρισε πολύ σπουδαία.

“Μας δώσατε την εντολή αλλά και την βεβαιότητα , ότι αυτό που ακούγεται είναι αλήθεια, είμαστε στον δεύτερο γύρο” κατέληξε ο Νίκος Καζαντζής.


5 Σχόλια

  1. Καλησπέρα! Ενόψει εκλογών δοθείσης της ευκαιρίας και ως νέο αίμα σ ‘ αυτό τον τόπο θα ήθελα να πω και γω δύο λόγια! Τόσα χρόνια παρακολουθώ τις εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση.. Να σημειώσω ότι είμαι φοιτητής πλέον στις πολιτικές επιστήμες και τυγχάνει να γνωρίζω και 2 πράγματα παραπάνω χωρίς να θέλω να θίξω την κρίση κανενός από τους σχολιαστές. Οι πρώην δήμαρχοι και ο απερχόμενος κ. Παπαναστασίου διεκδίκησαν τα ηνία του Δήμου ως σωτήρες της πόλης του Αγρινίου.. Εξελέγησαν και τότε ξεκίνησε το έργο στο οποίο είμαστε ολοι θεατές. Μια ελίτ η οποία σαν μαύρη τρύπα καταπίνει τα πάντα, γεύεται τις απολαύσεις της εξουσίας και το Αγρίνιο;;; Στον αυτόματο πιλότο. Πολλά χρόνια πίσω… πίσω απ τον ήλιο! Καλώς διαμαρτύρεστε λοιπόν αγαπητοί και αγαπητές αλλά η ψήφος σας δεν αποδίδει καρπούς έως τώρα. Ίσως έλλειψη ενημέρωσης, ίσως πελατειακές σχέσεις, ακόμη και κομματικοί λόγοι παίζουν βαρυσήμαντο ρόλο στην ψήφο σας. Θα ήθελα λοιπόν, απ αυτό εδώ το σχόλιο όσοι και όσες το διαβάσουν να προβληματιστούν και να αναλογιστούν την ευθύνη που φέρουν ως δημότες Αγρινίου για τις ερχόμενες εκλογές της Κυριακής.. Ναι κ όμως.. Ο τόπος μας Αξίζει!

  2. Αγρινιο η ποιο βρωμικη πολη και η ποιο αθλια στην εγκαταληψη ολα ειναι στον χαλασμένο αυτοματο πιλοτο. Αισχος οποιος διαβατης απο εκει που περνά εξαφανιζεται στο στο ενα δευτερο του δευτερολεπτου!!! Τι να δει και τι να θαυμασει!!! Την έρημη πολη που εχει μπει στην εντατικη εδω και πολλα χρόνια!!! Δυστιχως ειναι ενα χωριό που το εχουν εξαφσνισει απο τον χαρτη. Δουλειές -0 εργοστασια -0 βιοτεχνιες -0 αξιοθεατα πολλα αλλα χορταριασμενα ντελιβεροκαφεντζιδες πολλοί 100+++ γερασμενοι πολη με ανθρωπους χωρις όραμα σθενος θεληση να χτυπησουν τραπεζια και παγκους υπουργων και γενικα να διεκδικησουν κατι καλό και μονημο για το Νομό και την πολη τους μια πολη που ειχε ζωη, δουλεια, και ταυτοτητα της παλιες δεκαετιες.

  3. Και να βγει στο δευτερο γυρο .θα παρει το μερτικο του απο τον νυν δημαρχο”του το χρωσταει απο παλιοτερα. Και ετσι δν θα διεκδικηση την θεση.

  4. Τρεις και ο κουκος δυστυχώς. Ουτε ολοι οι υποψήφιοι δεν φανηκαν καλα καλα. Κακο αυτό γιατι είναι καλος πολιτικός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button