Ροή Ειδήσεων

Συγκεντρώση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς από το ΕΚΑ

katastrofi-sykia-zevgaraki-9Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου συμπαραστέκεται  στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας που χτυπήθηκε από τις πλημμύρες, δείχνοντας την ταξική του αλληλεγγύη. Καλούμε τους συναδέλφους, τα σωματεία, το λαό της περιοχής να συνδράμουν με αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς.  Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του ΕΚΑ από το Σάββατο 9 Δεκέμβρη και καθημερινά τις ώρες 9 π.μ. – 12 π.μ. και 6 μ.μ. – 8 μ.μ.

Συμβάλλουμε όλοι στην ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως νερό, ξηρά τροφή, κονσέρβες, γάλα κ.α. Η συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης πρέπει να γίνει άμεσα και γρήγορα να πάνε στην περιοχή όπου σε συνεργασία με τα σωματεία θα γίνει διανομή στους πληγέντες.

Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι αυτή η κίνηση αλληλεγγύης που είναι μια ανακούφιση για τους πληγέντες, δεν λύνει το πρόβλημα. Ούτε ξεχνάμε φυσικά τις εγκληματικές πολιτικές κυβέρνησης – περιφερειακών – δημοτικών αρχών που οδήγησαν σ΄ αυτήν την καταστροφή.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν από το υστέρημά τους, η συλλογή βοήθειας θα γίνεται από το Σάββατο 9 Δεκέμβρη από τις 9 π.μ. μέχρι τις 12 π.μ. και το απόγευμα από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Απαιτούμε και διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  1. Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.
  2. Άμεση καταγραφή των ζημιών. Αποζημίωση χωρίς καθυστέρηση στο 100% (σε περιουσίες, μικρές επιχειρήσεις, σε ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες, επαγγελματικό εξοπλισμό και στα αυτοκίνητα των πληγέντων).
  3. Να παγώσουν τα χρέη σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  4. Απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ. Καμιά διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

 1. Άμεσος σχεδιασμός και γενναία χρηματοδότηση για την υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους. Να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα διευθέτησης των χειμάρρων, αντιδιαβρωτικά, αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές.
 2. Να επισκευαστεί άμεσα η Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων στην περιοχή της Κλεισούρας. Διεκδικούμε την ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδιασμού και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
 3. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση σε μηχανήματα για να καθαριστούν τα ρέματα, να επισκευαστούν οι διώρυγες, να γίνουν τα απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα και αντιπλημμυρικά έργα
 4. Να ανοίξει και να επισκευαστεί άμεσα το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο κάτω Ζευγαρακίου, όπως επίσης και το Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου.

Και επειδή ο χειμώνας είναι μπροστά μας και για να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα το επόμενο διάστημα, δυναμώνουμε τον αγώνα μας ώστε να προχωρήσουν και στο δήμο μας τα απαραίτητα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά κλπ.) με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button