Γεγονότα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

koi-agrotes-ypeka1

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΕΣΑΦ) καλεί όλους τους επαγγελματίες αγρότες που λειτουργούν φωτοβολταϊκά συστήματα σε μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, στις 2 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στην Αθήνα (Λεωφόρος Μεσογείων 119).

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου: «Σκοπός της κινητοποίησης αυτής είναι η ανατροπή των αρνητικών δεδομένων που επικρατούν στον κλάδο και απειλούν όλους μας με χρεοκοπία.

 

Ειδικότερα, σαν ΕΣΑΦ ζητούμε την άμεση καταβολή των οφειλόμενων από το ΛΑΓΗΕ ποσών στους αγρότες – ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών πάρκων, καθώς η λειτουργία τους καθίσταται ελλειμματική, δεδομένης και της σημαντικής επιβάρυνσης από τα επιτόκια των δανείων».

 

«Είναι επιβεβλημένο να συμμετάσχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός αγροτών – ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών στην αυριανή συγκέντρωση», δήλωσε με αφορμή την προγραμματισμένη κινητοποίηση ο πρόεδρος του ΕΣΑΦ, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στους αγρότες οφείλονται ποσά από τον ΛΑΓΗΕ από τον περασμένο Μάιο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή, οι τόκοι υπερημερίας “τρέχουν” για τα δάνεια που σύναψαν ώστε να προχωρήσουν τις επενδύσεις τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button