Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μην κλείσει ο δρόμος Άγιος Νικόλαος-Λευκάδα

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Οι δημοτικές παρατάξεις «Συμφωνια Ελπίδας» του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας με επικεφαλής τον Δημήτρη Μασούρα και «Ολοι για τη Λευκάδα» Δήμου Λευκάδας του πρώην δημάρχου κ. Δρακονταειδή, καλούν σε συγκέντρωση.

Συγκεκριμένα, καλούν όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία για το κλείσιμο του δρόμου Άγ. Νικόλαος – Λευκάδα,


Η διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 10 Γενάρη 2023 & ώρα 13.00, στο ήδη διανοιγμένο τμήμα του δρόμου.

«ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ για τα συμφέροντα των εργολάβων», το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης.

Η ανακοίνωση των δυο παρατάξεων:

«Την Δευτέρα 9-1-2023 τίθεται σε εφαρμογή η 2501/10/452-θ’/16-12-2022 Απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας, σχετικά με την καθημερινή ολική διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δυο ρεύματα στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας – Λευκάδας σε μέρος του τμήματος Αγ. Νικόλαος – Λευκάδα, για τις ώρες 9:30 – 12:30 και 15:30 – 18:30 και για χρονικό διάστημα δυο μηνών!

Αυτό σχετίζεται με το έργο ‘’Κατασκευή -Αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας και κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης Λευκάδας στα εμπλεκόμενα τμήματα’’ αναδόχου ‘’ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ’’, η δε απόφαση αναφέρει ότι γίνεται «για λόγους οδικής ασφάλειας, ένεκα της χρήσης εκρηκτικών υλών σε μεγάλου ύψους πρανή».

Με την απόφαση αυτή αποκλείεται η μετακίνηση προσώπων, εμπορευμάτων και πάσης φύσεως υλικών προς τη Λευκάδα και από αυτή κατά τις πλέον παραγωγικές από πλευράς δραστηριοτήτων ώρες σε καθημερινή βάση. Έτσι όμως η ταλαιπωρία και η οικονομική ζημία των πολιτών και επιχειρήσεων στις περιοχές μας θα είναι ανυπολόγιστα μεγάλη, όπως αποτυπώνεται και στη σχετική με το θέμα Διαμαρτυρία – Καταγγελία επαγγελματικών φορέων η οποία δημοσιεύθηκε την 29-12-2022. Ακόμη το κλείσιμο του δρόμου θα δυσχεράνει τα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή. Επίσης απρόβλεπτες θα είναι οι επιπτώσεις σε θέματα υγείας των κατοίκων και ανεξέλεγκτοι οι κίνδυνοι στα ζητήματα ασφάλειας λόγω αποκλεισμού και καθυστερήσεων.

Η παραπάνω απόφαση παραβιάζει τους όρους που η ανάδοχος εταιρεία (‘’ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ’’) υπέγραψε στη σύμβαση εκτέλεσης του έργου, όπου ρητά αναφέρεται: «Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου θα υπάρχει διαθέσιμη μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Σε περίπτωση εξαιρετικών δυσχερειών και μόνον ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας, θα είναι δυνατή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας από μια λωρίδα με εναλλαγή κατεύθυνσης».
Διεκδικούμε, ως Δημοτικές Παρατάξεις, ο δρόμος να μείνει ανοιχτός όπως με σαφήνεια προβλέπεται και απαιτείται από τους όρους της συμβατικής υποχρέωσης για όφελος των πολιτών και προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος κι όχι να κλείνει για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εργολάβου. Θέλουμε το έργο να εκτελεσθεί σύμφωνα με τη σύμβαση, προς όφελος των πολιτών.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, Δήμους Λευκάδας και Ακτίου – Βόνιτσας, καθώς και τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση ωφέλειας των πολιτών και να διεκδικήσουν άμεσα, ακόμα και με τυχόν επιβαλλόμενες νομικές ενέργειες, την αποκατάσταση της νομιμότητας, με την ανάκληση της παράνομης και προκλητικής αυτής απόφασης για τη διακοπή κυκλοφορίας.

Κάθε αδράνεια ή υπεκφυγή τους στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος (κάτι που επιδιώκουν και οι κυβερνητικοί βουλευτές), μόνο τα συμφέροντα του εργολάβου εξυπηρετεί και ουδόλως συμβάλλει στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των Δημάρχων.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/1/2023 ΩΡΑ 13.00
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΗΔΗ ΔΙΑΝΟΙΓΜΕΝΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ».

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button