ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Νίκος Παπαγεωργίου: “Σύγχρονοι δρόμοι για την Αιτωλοακαρνανία”

*Γράφει ο Νίκος Παπαγεωργίου, μαθηματικός, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με την παράταξη “Όλα από την Αρχή” του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Στο οδικό δίκτυο του νομού μας, γινόμαστε μάρτυρες συχνών θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Ασφαλώς και πάνω απ’ όλα λυπούμαστε για τον ανθρώπινο πόνο όσων χάνουν συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα σε αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο. Δεν μπορούμε όμως και να μην επισημάνουμε και την δυσφήμηση του τόπου μας ως αποτέλεσμα της επικινδυνότητας των δρόμων.

Η κατασκευή ενός σύγχρονου οδικούδικτύουπου θα ενώνει τον τόπο μας, εσωτερικά αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα, ήταν ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των φορέων του νομού μας και βέβαια των κατοίκων. Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας έχει καταθέσει προτάσεις για τους δρόμους που πρέπει να κατασκευαστούν, να εκσυγχρονιστούν και να βελτιωθούν. Ασφαλώς μεταξύ αυτών κυριαρχεί η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε την σπουδαιότητα και των υπολοίπων.

Η ολοκλήρωση του δρόμου Ακτίου-Αμβρακίας, η Παραιόνια Οδός που θα ενώνει το Μεσολόγγι, με τον Αστακό, τον Μύτικακαι την Πρέβεζα, ο δρόμος από το Πλατυγιάλι Αστακού Ιόνια Οδό με το Αγρίνιο, το Καρπενήσι και στη συνέχεια με τη Λαμία, ο οδικός άξονας Ναύπακτος, Θέρμο, Αγρίνιο, ο δρόμος που θα ενώνει την Αμφιλοχία με τον ορεινό Βάλτο και κατ’ επέκταση με το Καρπενήσι και τη Λαμία.

Στο ζήτημα της οδικής ασφάλειαςθα πρέπει να προσθέσουμε και κάτι ακόμη το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό: Το ζήτημα της οικονομικής ζημιάς που υφίσταται ο νομός μας εξαιτίας της έλλειψης ενός σύγχρονου οδικού δικτύου. Οι συνέπειες των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων είναι μεγάλες:
• Χάνονται θέσεις εργασίας ανθρωπίνου δυναμικού που θα μπορούσε να απασχοληθεί στην υλοποίηση του έργου, αλλά και μελλοντικά από τα οφέλη που θα προκύψουν. Έρευνες έχουν δείξει ότι μία θέση εργασίας στα οδικά έργα δημιουργεί δέκα θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωσή του.
• Καθυστερεί η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
• Περιορίζεται η δυνατότητα περαιτέρω επενδύσεων στον τουρισμό και όχι μόνο.
• Δυσχεραίνεται η πρόσβαση των αγροτικών μας προϊόντων στις αγορές.
Με λίγα λόγια μειώνεται η ανταγωνιστικότητα της τοπικής μας οικονομίας, με δυσχερείς συνέπειες στο εισόδημα κάθε συμπατριώτη μας.Οι φορείς του Νομού, η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο πρέπει να πιέσουμε με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικά τώρα που την Αιτωλοακαρνανία την διασχίζει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομους πρέπει να πιέσουμε με όλες τις δυνάμεις μας ώστε ο τόπος μας να συνδεθεί με αυτόν αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μόνο τότε η Ιόνια Οδός θα έχει προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close