Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Συχνές ερωτήσεις για την αρθρίτιδα στα γόνατα και τα ισχία

Αρθρίτιδα ισχίου είναι μια πάθηση και ονομάζουμε κάθε φλεγμονώδη πάθηση που προσβάλλει τις αρθρώσεις του σώματός μας, με κύριες αιτίες την γήρανση, την παχυσαρκία, την καταπόνηση αλλά και πολλούς ορμονικούς και γενετικούς παράγοντες.

Γιατί τόσο συνηθισμένη η αρθρίτιδα;

Η οστεοαρθρίτιδα θεωρείται ένα από τα συχνότερα νοσήματα των γονάτων και των ισχίων. Η συχνότητά της αυξάνει καθώς μεγαλώνει η ηλικία. Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν αρθρίτιδα γόνατος (δείτε εδώ) ή ισχίου είναι άνω των 65.


Και οι δύο αρθρώσεις (γόνατο & ισχίο) σηκώνουν πολλά καθημερινά φορτία του σώματος και έχουν ένα μεγάλο εύρος κίνησης, που τα καθιστά ευάλωτα σε εκφυλισμούς.

Πως κάνει την εμφάνισή της;

Το πρώτο σύμπτωμα που αντιμετωπίζει ο ασθενής είναι ο πόνος, ο οποίος εμφανίζεται μετά από κόπωση, μπερδεύοντας τον ασθενή ότι οφείλεται σε μυϊκά αίτια. Με την πάροδο των χρόνων ο πόνος αυτός μονιμοποιείται στην άρθρωση του γονάτου ή του ισχίου.

Τα άτομα αυτά μπορεί να αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα που να μην μπορούν να μπουν και να βγουν εύκολα από το αυτοκίνητο, να δέσουν τα κορδόνια τους κ.τ.λ.

Ποιες είναι οι μέθοδοι αντιμετώπισης της αρθρίτιδας γονάτου – ισχίου;

Ακόμα η ιατρική δεν έχει βρει την φαρμακευτική πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο νοσεί και καλείται να το αντιμετωπίσει.

Η κύρια και πιο σύγχρονη μέθοδος οριστικής αντιμετώπισης της αρθρίτιδας είναι ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος ΜΑΚΟ. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αυτής ο χειρουργός εφαρμόζει τα κατάλληλα εμφυτεύματα στις αρθρώσεις για να ανακτήσει την κινητικότητά τους και να αποτρέψει τον περαιτέρω εκφυλισμό τους. Αυτό γίνεται χωρίς τον τραυματισμό των ιστών του σώματος που συνεπάγεται με μικρό μετεγχειρητικό πόνο. Πλέον τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα εμφυτεύματα αυτά είναι εξελιγμένα και πολύ ανθεκτικά.

Σημαντικό τέλος, είναι ότι με την μέθοδο ρομποτικής αρθροπλαστικής ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την επόμενη μέρα σπίτι του, ανακτώντας τις δυνάμεις του μέρα με τη μέρα.

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Κ. Σαράντος

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button