Δυτική Ελλάδα

Συμπαράσταση στους φωτογράφους από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου για τις ταυτότητες

epi-emporoviomixanikos-mesologgiou

Με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου συμπαρίσταται στους επαγγελματίες φωτογράφους με αφορμή τα σχέδια της Κυβέρνησης για αντικατάσταση των υφιστάμενων με βιομετρικές ταυτότητες. Όπως αναφέρει “αναγνωρίζοντας ως αδήριτη την ανάγκη για εκσυχρονισμό της χώρας με την έκδοση νέων ταυτοτήτων, πιστεύει ότι αυτό μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί, ακολουθώντας το ήδη πετυχημένο μοντέλο των διαβατηρίων, που δεν θα στερήσει το μεροκάματο από έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες”. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο λάβαμε γνώση αναφορικά με τα σχέδια της Κυβέρνησης περί αντικατάστασης των υφιστάµενων ταυτοτήτων µε βιοµετρικές, στο πλαίσιο σχετικής νοµοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για ένα σενάριο που προκαλεί εύλογη ανησυχία στο σύνολο του φωτογραφικού κλάδου, καθώς θα σημάνει την απώλεια μιας από τις κύριες πηγές εσόδων για τα μέλη του. Ας μην λησμονούμε, δε, ότι οι επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν επενδύσει σε εξοπλισμό για την έκδοση φωτογραφιών ταυτότητας, ο οποίος θα περιπέσει σε αχρηστία. Εκτός αυτού, οι συνολικές επιπτώσεις θα είναι δυσμενείς για τον ήδη πολύπαθο φωτογραφικό κλάδο και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση, εάν όχι εξαφάνισή του, με το κλείσιμο επιχειρήσεων. Η υιοθέτηση, μάλιστα, ενός τέτοιου μέτρου, με την έκδοση των φωτογραφιών εντός των αστυνομικών τμημάτων από μία και μόνο εταιρεία, θα δημιουργήσει συνθήκες μονοπωλιακού καθεστώτος.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου αναγνωρίζοντας ως αδήριτη την ανάγκη για εκσυχρονισμό της χώρας με την έκδοση νέων ταυτοτήτων, πιστεύει ότι αυτό μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί, ακολουθώντας το ήδη πετυχημένο μοντέλο των διαβατηρίων, που δεν θα στερήσει το μεροκάματο από έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες. Εκφράζει, δε, την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο εφαρμογής της ως άνω πολιτικής και δηλώνει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους συναδέλφους φωτογράφους, με την δέσμευση να σταθεί αρωγός στον δίκαιο αγώνα τους για την προάσπιση των επαγγελματικών τους συμφερόντων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button