ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Σχέδια Βελτίωσης: Μόλις το 25% των αιτήσεων στήριξης έχει οριστικοποιηθεί

«Αχίλλειος πτέρνα» του ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης αποδεικνύεται το Μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης, που από την ημέρα της προκήρυξής του έχει αφενός αναδείξει τις μεγάλες αδυναμίες του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και αφετέρου έχει προκαλέσει μία σειρά από προβλήματα τόσο στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς όσο και στους μελετητές γεωπόνους.

Το γεγονός και μόνο ότι έχουν δοθεί παρατάσεις επί παρατάσεων, γιατί ο χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός, αποτελεί ένδειξη της δυσλειτουργίας που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες.


Σε όλα αυτά έρχεται τώρα να προστεθεί το αλαλούμ κυρίως με τις φορολογικές ενημερότητες των παραγωγών και την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, καθώς και χρόνος απαιτείται και οι παραγωγοί πρέπει να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες για να κριθούν επιλέξιμοι!

Ταυτόχρονα, το υπουργείο καλείται, έστω και τώρα, να προβεί σε επιπλέον διευκρινίσεις, καθώς φαίνεται πως κάποιοι κινδυνεύουν είτε να χάσουν μόρια είτε να μείνουν εκτός προγράμματος.

Διαβάστε αναλυτικά για το ΘΕΜΑ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί!

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button