ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Η Κοινότητα Μεσολογγίου καλεί σε συμμετοχή για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Την συμμετοχη των δημοτών του Μεσολογγίου, στο υπό διαμόρφωση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ζητά με ανακοινωση της η παράταξη “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”, που έχει και την πλειοψηφία στο Τοπικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα επισημαίνει:

“Από καιρό τώρα, μας έχουν επιβάλει κατά κάποιο τρόπο, τη σχεδόν αποκλειστική χρήση του αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις μας. Κι εμείς, οι περισσότεροι, προσαρμοστήκαμε χωρίς καν να φανταζόμαστε τις επιπτώσεις: Οδοί ταχείας κυκλοφορίας, έλλειψη πάρκινγκ στο κέντρο των πόλεων, δρόμοι μποτιλιαρισμένοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, πεζοί και ποδηλάτες, ΑΜΕΑ, εκτεθειμένοι καθημερινά σε διαρκή κίνδυνο.

Ωστόσο, στις μέρες μας η γνώση και η τεχνολογία προσφέρουν πολλές εφικτές λύσεις για τις αστικές μετακινήσεις μας, αρκεί να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε σωστά. Αρκεί να πιστέψουμε στην αναγκαιότητα της αλλαγής νοοτροπίας.

Αυτή την περίοδο εκπονείται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ Ι.Π. Μεσολογγίου) του Δήμου που θα είναι ο οδηγός για τα επόμενα αρκετά χρόνια στον τομέα των έργων που αφορούν τις αστικές μετακινήσεις μας.

Με αφορμή τις 2 διαβουλεύσεις που έχουν ήδη γίνει για την ανάπτυξη του σχεδίου αυτού και προκειμένου η Ομάδα του έργου να προχωρήσει στη σχετική μελέτη και στις προτάσεις της, καλούμαστε όλοι οι κάτοικοι του Δήμου, να αφιερώσουμε μερικά λεπτά για να απαντήσουμε καταρχήν, σε μερικές ερωτήσεις (π.χ. πού σταθμεύουμε το όχημα μας, με ποιον τρόπο, πόσο συχνά, σε ποια περιοχή μετακινούμαστε για εργασία ή εκπαίδευση κλπ.) και στη συνέχεια, να αξιολογήσουμε τα τρία προτεινόμενα σενάρια επιλέγοντας τελικά ποιο από αυτά πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το επικρατέστερο σενάριο θα χρησιμοποιηθεί για το σχηματισμό ενός προσχεδίου μέτρων του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας τα οποία θα μπουν και πάλι σε διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες στην επόμενη φάση.

Ως συνδυασμός θεωρούμε κορυφαία προτεραιότητα τη συμμετοχή όλων των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Θεωρούμε απαραίτητη τη συμβολή του καθενός μας σε αυτή την προσπάθεια. Όποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του φορέα αλλαγής ας δώσει 10 λεπτά από τον χρόνο του απαντώντας στο ερωτηματολόγιο της παρακάτω ιστοσελίδας:

https://forms.gle/FyCbw59YtqPctkAq7

Η συμμετοχή όσων περισσότερων θα δώσει μια πληρέστερη εικόνα της παρούσας κατάστασης και της αλλαγής που επιθυμούμε.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button