Ροή Ειδήσεων

Στον Υπουργό Επικρατείας o δήμαρχος Δωρίδας για αντισταθμιστικά Μόρνου

mornosΤον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτριο Τζανακόπουλο, και στελέχη του Υπουργείου του, ενημέρωσε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδος για τις επιπτώσεις από την κατασκευή της τεχνητής λίμνης του Μόρνου και την καταβολή αντισταθμιστικού τιμήματος από το φορέα διαχείρισης υδάτων.

Σε συνέχεια της ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης και ο π. Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος με τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτριο Τζανακόπουλο, για την καταβολή αντισταθμιστικού τιμήματος προς άρση των επιπτώσεων από την κατασκευή της τεχνητής λίμνης του Μόρνου, πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση με τη Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού.

Το Δήμο Δωρίδος εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Παπακωνσταντίνου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών, προς το σκοπό ένταξης της νομοθετικής ρύθμισης που είχε επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών, στο υπάρχον νομοσχέδιο του ή σε άλλο συναρμόδιου Υπουργείου.

Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος, τεχνικές, περιβαλλοντικές, νομικές, οικονομικές, καθώς και οι τρόποι για την καταβολή του αντισταθμιστικού τιμήματος και η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού ανέλαβε τον συντονισμό ενημέρωσης των συναρμόδιων Υπουργών για την ένταξη της νομοθετικής ρύθμισης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button