ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού COVID-19, αλλά και την έμπρακτη στήριξη που έχει παράσχει στις νοσηλευτικές δομές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας και εθνικής σύμπνοιας, αλλά και ενιαίας ευρωπαϊκής αντιμετώπισης, προκειμένου να δοθούν πόροι και να διαμορφωθούν πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τον κ. Παπανδρέου για τρία ιδιαίτερης σημασίας ζητήματα που συνδέονται με την περιοχή, την έλευση του φυσικού αερίου, την όδευση της νέας γραμμής του τρένου και την κατασκευή της Πατρών – Πύργου.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Σύρμος και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας.

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Θεωρώ τη σημερινή μας συνάντηση αναγκαία, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια και στην Αχαϊα, λόγω της πανδημίας και να εκτιμήσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να δράσουμε αναλόγως.

Η Περιφέρειά μας, ήταν από τις πρώτες που επλήγησαν, αλλά άντεξε, χάρη στις ανεκτίμητες προσπάθειες όλων όσοι δίνουν αυτήν την πρωτόγνωρη μάχη και ιδιαίτερα αυτών που μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Βέβαια, οι επιπτώσεις από αυτήν την πανδημία είναι πολλές και χρειάζεται πολύ δουλειά για να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή τους.

Για αυτό είμαι σήμερα εδώ.

Και θέλω εξαρχής να εκφράσω την αποφασιστικότητά μας, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις δημόσιες δομές υγείας και πρόνοιας. Αξιοποιώντας αποτελεσματικά το σύνολο των διαθέσιμων εθνικών και κοινοτικών πόρων.

Η υγεία των πολιτών προέχει έναντι όλων. Από δίπλα, καθήκον μας να υπηρετήσουμε την κοινωνική συνοχή, με έμφαση στους πιο αδύνατους. Σε όσους έχουν πληγεί περισσότερο.»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όσο και οι κύριοι Φαρμάκης και Μπονάνος, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, στην περίπτωση που δεν τηρηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Για το λόγο αυτό, συμφώνησαν ότι, απαιτείται ένταση της διενέργειας τεστ, έτσι ώστε να εντοπίζονται τα όποια νέα κρούσματα και να ιχνηλατούνται άμεσα όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι, με την ένταση των τεστ, θα μπορέσει να διασφαλιστεί περισσότερο η ομαλή και χωρίς άλλες επιπτώσεις λειτουργία και των σχολείων και της αγοράς, με έμφαση στον τουρισμό.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισήμανε και την ανάγκη η Ευρώπη να διδαχθεί από τα όσα συνέβησαν στην προηγούμενη κρίση και να μην επαναλάβει τα λάθη που έγιναν τότε.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία της ΕΕ. Ελπίζω να εγκαταλείψουν την τιμωρητική διάθεση που επέδειξαν στην προηγούμενη κρίση οι συντηρητικές δυνάμεις, κάτι που βλέπω να επανεμφανίζεται ως αντίληψη», είπε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button