Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Στον αέρα οι Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί με Sputnik και κινεζικά εμβόλια

Δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό

Σημαντικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με όσους Έλληνες έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό (Sputnik) ή κάποιο από τα δύο κινεζικά εμβόλια, καθώς κανένα από τα τρία δεν αναγνωρίζεται στη χώρα μας. Ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν κάνει τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν είναι γνωστός αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι αμελητέος.

Πρόκειται για Έλληνες που είτε εργάζονταν σε κάποιες από τις χώρες όπου πραγματοποιούνται/επιλέγονται αυτά τα εμβόλια, είτε επέλεξαν να ταξιδέψουν στην Ρωσία για να κάνουν το εμβόλιο Sputnik V. Κάποιοι το έκαναν γιατί το θεωρούσαν πιο ασφαλές ή αποτελσματικότερο και κάποιοι άλλοι θέλησαν να εμβολιαστούν-θωρακιστούν έγκαιρα πιστεύοντας ότι ο αργός, μέχρι κάποια φάση, ρυθμός εμβολιασμού στη χώρα μας θα τους άφηνε πολύ πίσω.

O Αντρέας, 40 ετών, είναι μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση. Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να εμβολιαστεί με το ρωσικό Sputnik τον περασμένο Απρίλιο. «Επέλεξα να κάνω το εμβόλιο αυτό τον περασμένο Απρίλιο γιατί με το ρυθμό εμβολιασμού που είχαμε σε εκείνη τη φάση στη χώρα μας πίστευα ότι η σειρά μου θα ερχόταν τον Σεπτέμβριο. Επειδή δουλεύω στον κλάδο της διοργάνωσης εκδηλώσεων αποφάσισα να ταξιδέψω στη Ρωσία για να κάνω το Sputnik και να θωρακιστώ έγκαιρα για να μπορώ να δουλέψω το καλοκαίρι.

Ταξιδέψαμε για αυτό το σκοπό συνολικά 10 συνάδελφοι. Κάναμε δύο ταξίδια στη Ρωσία,- Απρίλιο και Μάϊο, για να κάνουμε τις δύο δόσεις του Spuntik. Πριν από λίγες ημέρες όμως, έμαθα ότι το εμβόλιο που έκανα δεν θα αναγνωριστεί στην Ελλάδα και πως δεν θα έχω καμία πρόσβαση στα δικαιώματα των εμβολιασμένων πολιτών. Και το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο στα προνόμια, αλλά και στα πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας- όπως τα ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και στην ίδια μου την εργασία. Τι πρέπει να κάνω εγώ τώρα;

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button