Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στο κτήριο της ΔΟΥ το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου – Αντίθετοι οι εργαζόμενοι της ΔΟΥ

Σε υψηλούς τόνους εκφράζουν την αντίθεση τους οι εργαζομένοι στη ΔΟΥ Μεσολογγίου μετά την απόφαση για μεταστέγαση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου στο ισόγειο του κτηρίου που λειτουργεί η υπηρεσία.

Οπως υποστηρίζουν στην ακόλουθη ανακοίνωση διαμαρτυρίας, μεταξύ άλλων, δημιουργούνται πλέον συνθήκες για περαιτέρω συρρίκνωσή της ή και κατάργηση της.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΔΟΥ Μεσολογγίου έχει ως εξής:

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το από 26/9/2020 έγγραφο της Δ/νσης κτιριακών υποδομών της ΑΑΔΕ με το οποίο δίνεται εντολή προς την Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλ/νίας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου στο κτίριο που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.

Σαν εργαζόμενοι της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην παραπάνω απόφαση, για τους εξής λόγους:

To κτίριο που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου είναι ιδιόκτητο (Α.Α.Δ.Ε.) και ο χώρος που λειτουργεί η Υπηρεσία μας έχει ήδη περιοριστεί δραστικά μετά την εγκατάσταση στο ίδιο κτίριο της Κτηματικής Υπηρεσίας καθώς και της Στατιστικής Υπηρεσίας.
Τίθεται μείζον θέμα ασφαλείας για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, αφού στο κτίριο υπάρχει κεντρικό server, ενιαίο δίκτυο taxis και ενιαίο σύστημα πυρόσβεσης, ψύξης και θέρμανσης τα οποία για να αυτονομηθούν απαιτούνται χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες.
Επίσης προκύπτει θέμα για την ασφάλεια και την πρόσβαση των πολιτών, αφού οι κοινόχρηστοι χώροι θα συρρικνωθούν δραστικά, οι Υπάλληλοι και οι πολίτες θα συνωστίζονται και η Δ.Ο.Υ. θα περιοριστεί στον πρώτο όροφο (μεταφορά γραφείων Εσόδων, Ταμείου, Τ.Π. & Δ, Αυτοκινήτων, Τράπεζα Ελλάδος).

Πάγια θέση τόσο του Συλλόγου των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ, όσο και όλων των φορέων του Νομού, είναι η λειτουργία δύο (2) Δ.Ο.Υ. λόγω της διασποράς του πληθυσμού αλλά και της μεγάλης έκτασης του νομού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Θεωρούμε ότι η παραπάνω κίνηση, μετά την μεταφορά του ελέγχου και του δικαστικού στη Δ.Ο.Υ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ, συρρικνώνει και απαξιώνει περαιτέρω την Υπηρεσία μας και αποτελεί προπομπό για την κατάργησή της ή την μετατροπή της σε Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Ενημερώνουμε όλους τους φορείς και τους καλούμε να πάρουν θέση όπως καλούμε και τους αρμοδίους να επανεξετάσουν την απόφασή τους.”

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button