Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στο «φουλ» οι μηχανές για την μονάδα αντλησιοταμίευσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον Βάλτο

Που βρίσκονται τα έργα κατασκευής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, οι εργασίες του Αντλησιοταμιευτικού Έργου της Αμφιλοχίας που κατασκευάζεται από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Το έργο περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητα αντλησιοταμιευτικά συστήματα (Άγιος Γεώργιος και Πύργος), συνολικής ισχύος 680 MW.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάχθηκε εκ νέου στη καινούργια λίστα των έργων Κοινού/Αμοιβαίου Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (PCI/PMI), γεγονός που υπογραμμίζει την στρατηγική του σημασία τόσο για την χώρα όσο και συνολικότερα για την Ευρώπη.


Ταυτόχρονα, η συμπερίληψη του στον 6ο κατάλογο της ΕΕ αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την ταχύτερη υλοποίηση του έργου που ήδη προχωρά με γοργούς ρυθμούς όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της εταιρείας.

Ειδικότερα, εκτελούνται με μεγάλη ταχύτητα οι εργασίες διάνοιξης των οδών πρόσβασης (χωματουργικά, υδραυλικά – τεχνικά έργα, μέτρα προστασίας πρανών). Σημειώνεται ότι οι οδοί πρόσβασης υπερβαίνουν σε μήκος τα 25 km και η σημειωθείσα πρόοδος είναι άνω του 75%, λαμβανομένων υπόψη και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής (δύσκολο ανάγλυφο, γεωλογικές αστάθειες).

Επιπρόσθετα, έχει εντατικοποιηθεί η κατασκευαστική δραστηριότητα για τις εργασίες θεμελίωσης και των δύο φραγμάτων (εκσκαφές, τσιμεντενέσεις, θεμελίωση πλίνθου). Ένα ακόμη δείγμα της ταχύτητας με την οποία «τρέχουν» οι εργασίες είναι ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές στο φρέαρ θυροφραγμάτων Πύργου και το 50% των εκσκαφών στο φρέαρ ανάπαλσης.

Ακόμη, με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όπως μεταφέρουν αρμόδιες πηγές στο energypress, προχωρούν και οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης των υδραυλικών σηράγγων προσαγωγής Αγίου Γεωργίου και Πύργου, συνολικού μήκους περί τα 3,2 km.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η κατασκευή του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025 και από τις αρχές του 2026 να τεθεί σε κανονική λειτουργία.

Μιχάλης Μαστοράκης-energypress.gr

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button