Γεγονότα

Στο ΕΣΠΑ οι ελπίδες για το παλιό νοσοκομείο

koi-palio-nosokomeio1Αρκετοί πολίτες της περιοχής του παλιού νοσοκομείου, βρέθηκαν το πρωί στην συγκέντρωση που οργάνωσε η «ομάδα Πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου», ώστε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, ενώ δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, η πολύ σημαντική αυτή υποδομή έχει αφεθεί στην μοίρα της.

Εκ μέρους των κατοίκων ο κ. Μέντζος, αναφέρθηκε πως οι κάτοικοι της περιοχής βλέποντας τον μαρασμό του κτηρίου, αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν για την αξιοποίηση. «Δεν θα’πρεπε κανονικά να είμαστε εδώ, το κτίριο έπρεπε να λειτουργεί, όταν ανακοινώθηκε όταν θα φύγει. Την ίδια στιγμή, δίνονται χιλιάδες ευρώ για ενοίκια για διάφορες υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συγκέντρωση, μίλησαν ο Μίλτος Ζαμπάρας, υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ και ο Διοικητής των διασυνδεομένων νοσοκομείων της Αιτωλ/νίας Δημητρης Μιχάλης.
Αξίζει να σημειωθεί πως σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά το γεγονός της πλήρους απουσίας κάποιου εκ-προσώπου της δημοτικής αρχής του Αγρινίου. Στην ίδια συγκέντρωση παρενέβη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή Τώρα» Δημ. Τραπεζιώτης.

Ο κ,. Ζαμπάρας είπε πως έχει εγκριθεί από το Υπ. Υγείας η μετατροπή του παλιού νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. «Είναι κάτι που έχει δρομολογηθεί» είπε ο κ. Ζαμπάρας, δηλαδή ότι θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί κι ένα μεγάλο μέρος του νοσοκομείου θα αξιοποιηθεί σε  αυτήν την κατεύθυνση. Αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου ώστε σε συνεργασία  με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, να αξιοποιηθεί και ο υπόλοιπος χώρος (για υπηρεσίες και φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ). «Κάπως έτσι θα γεμίζουμε ένα παζλ και για άλλες υπηρεσίες, για τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να μην μείνει τίποτε αναξιοποίητο», συμπλήρωσε ο κ. Ζαμπάρας.

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχάλης, που έκανε λόγο για «προφάσεις» κάποιων που δεν ήθελαν να γίνει τίποτε, ενώ αναφέρθηκε στην φύλαξη που γίνεται στο παλιό νοσοκομείο αλλά και στις προσπάθειες για την χρήση του κτιρίου. Το πότε θα αρχίσει να περπατάει όμως ο σχεδιασμός, ο κ. Μιχαλης είπε πως αυτό δεν έχει την δυνατότητα να το απαντήσει με ακρίβεια, πιθανολογώντας πως αυτό θα γίνει μάλλον προς το τέλος του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση στην συνάντηση, δεν ακούστηκε κάτι καινούργιο και αυτό που απομένει είναι να δούμε πως θα «τρέξουν» οι διαδικασίες ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ οι εργασίες για την ανάπλαση του κτιρίου, ‘ώστε στη συνέχεια να δημιουργηθεί το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου και οι άλλες υπηρεσίες , όπως έχει προταθεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close