Γεγονότα

Στο εδώλιο για την μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας

epi-ika

Και τοπικό ενδιαφέρον έχει η δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης για την υπεξαίρεση-μαμούθ στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που είχαν στήσει το απίστευτο αυτό κύκλωμα, βρίσκεται και μια υπάλληλος με καταγωγή από την Γουριώτισσα του δήμου Αγρινίου, η οποία μάλιστα επισκέπτονταν συχνά το χωριό της και η άνετη και πλουσιοπάροχη ζωή της είχε εντυπωσιάσει τους συγχωριανούς της.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εκφώνηση μαρτύρων και αργότερα διεκόπη μέχρι την Τετάρτη. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οκτώ άτομα, έξι γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ και δύο άνδρες -σύζυγοι κάποιων εξ αυτών.

Μία εκ των κατηγορουμένων έχει εκφράσει την πρόθεσή της να εκχωρήσει στο Δημόσιο ένα ακίνητο και μετρητά, ώστε να μετριάσει τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης της, ενώ την κίνησή της αναμένεται να ακολουθήσουν και κάποιοι εκ των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Το ΙΚΑ, που θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητεί ως αποζημίωση περίπου 12 εκατ. ευρώ για τη ζημία που υπέστη και 5 εκατ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι έξι γυναίκες φέρονται την περίοδο 2003-2012 να χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους που δεν τα δικαιούνταν, ενώ τα χρήματα που καρπώνονταν τα μοίραζαν και σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Οι μάρτυρες κατηγορίας ανέρχονται στους 60, ενώ περίπου 20 άτομα θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

topstory.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button