Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στις κάλπες την Κυριακή οι γιατροί του Αγρινίου-οι υποψήφιοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, ενημερώνει για τις διαδικασίες που προβλέπονται κατά την ημέρα των εκλογών προκειμένου να υπάρχει πλήρης γνώση κατά την προσέλευση των μελών.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, (Ηλία Ηλιού 5, 2 ος όροφος) και από ώρα 8:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ, σε ένα (1) εκλογικό τμήμα, για την ανάδειξη:


• Έντεκα (11) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (άρθρο 304 του ν.4512/2018)
• Προέδρου, Αντιπροέδρου και 6 τακτικών μελών, με τα αναπληρωματικά τους για το Πειθαρχικό Συμβούλιο (άρθρο 324 του ν.4512/2018)
• Τριών (3) μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής (άρθρο 314 του ν.4512/2018)
• Έξι (6) εκπροσώπων για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (άρθρο 276 του ν.4512/2018).

Κατά την ημέρα της ψηφοφορίας ο εκλογέας που έχει δικαίωμα ψήφου, προσερχόμενος στην αίθουσα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, αφού επιβεβαιωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, παραλαμβάνει από αυτήν τέσσερις φακέλους σφραγισμένους με τη σφραγίδα του Συλλόγου:

• ένα για το Διοικητικό Συμβούλιο χρώματος λευκού με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια,
• ένα για το Πειθαρχικό Συμβούλιο χρώματος ροζ με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια,
• ένα για την Εξελεγκτική Επιτροπή χρώματος πράσινο με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια,
• ένα για τους εκπροσώπους στον Π.Ι.Σ. χρώματος σιέλ με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια.

Ο εκλογέας μετά την παραλαβή των ανωτέρω αποσύρεται σε ιδιαίτερο χώρο (παραβάν), ώστε να εξασφαλίζεται το απόρρητο της ψηφοφορίας.

Η υπέρ των υποψηφίων προτίμηση εκφράζεται με σταυρό που τίθεται δίπλα στο όνομα του υποψηφίου και συγκεκριμένα μπορεί να προτιμήσει κατ’ ανώτατο όριο τόσους υποψηφίους και να θέσει τόσους σταυρούς όσος και ο αριθμός των εκλεγόμενων μελών στο καθένα από τα παραπάνω όργανα.

Αναλυτικά:
• Για το Δ.Σ. από 0 έως και 11 σταυρούς. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι επικεφαλής των συνδυασμών χρειάζονται σταυρό προτίμησης.
• Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο από 0 έως και 6 σταυρούς για τα τακτικά μέλη και από 0 έως και 6 σταυρούς για τα αναπληρωματικά μέλη.
Οι υποψήφιοι Πρόεδροι & Αντιπρόεδροι του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης και θεωρείται ότι έλαβαν το σύνολο των ψηφοδελτίων του συνδυασμού που ανήκουν. Εάν λάβουν σταυρό, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο για το λόγο αυτό.
• Για την Εξελεγκτική Επιτροπή από 0 έως και 3 σταυρούς &
• Για τους εκπροσώπους στον Π.Ι.Σ. από 0 έως και 6 σταυρούς.

Κατά την έννοια του άρθρου 304 παράγραφος 2 (α) ν. 4512/2018, οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι θεωρούνται τα μέλη που έχουν καταβάλλει τις εισφορές του 2021 οκτώ (8) ημερολογιακές μέρες πριν τις αρχαιρεσίες για το δικαίωμα να ψηφίσουν (εκλέγειν) και τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για την υποβολή υποψηφιότητας (εκλεγεσθαι).
Περισσότεροι σταυροί δεν λαμβάνονται υπόψη και το ψηφοδέλτιο προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.
Επίσης αν δεν τεθούν σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.
Ακολούθως, τα ψηφοδέλτια εγκλείονται στους οικείους φακέλους, οι οποίοι ρίχνονται στις προς τούτο τοποθετημένες ψηφοδόχους ιδιοχείρως από τον εκλογέα.
Τέλος, γίνεται γνωστό ότι κατά το χρόνο της ψηφοφορίας απαγορεύεται στην αίθουσα ψηφοφορίας η παραμονή άλλων προσώπων εκτός από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, των αντιπροσώπων των συνδυασμών και αυτών που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σύμφωνα με τις εντολές της Εφορευτικής Επιτροπής.

Στις εκλογές συμμετέχουν δυο συνδυασμοί:

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button