Γεγονότα

Στην τελική ευθεία η ελεγχόμενη στάθμευση στο Αγρίνιο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Δήμος ξεκίνησε από χθες να εκτελεί εργασίες προετοιμασίας των θέσεων στάθμευσης 

Θέμα ημερών είναι πλέον

η επαναλειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Αγρίνιο, όπως έχει πρώτη δημοσιοποιήσει με σχετικό ρεπορτάζ η «Σ» από τις 2 Οκτωβρίου. Χθες, απ το πρωί υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου ξεκίνησαν να επιδιορθώνουν την αρίθμηση που υπήρχε από το παρελθόν στα πεζοδρόμια. Σκοπός είναι στο τέλος του μήνα να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά το σύστημα ελέγχου της στάθμευσης και βέβαια η δημοτική αστυνόμευση.

Σύμφωνα με παράγοντες

της Δημοτικής Αρχής, οι υπάλληλοι ξεκίνησαν την διαδικασία επιδιόρθωσης της αρίθμησης στο πλαίσιο της εξοικονόμησης χρημάτων, αφού οι εταιρίες που αναλαμβάνουν τα συγκεκριμένα έργα ζητούσαν ως αμοιβή τουλάχιστον 10.000 ευρώ!

Αρχικά, προβλέπονταν ότι η ελεγχόμενη στάθμευση στο Αγρίνιο θα ξεκινούσε στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται θα καθυστερήσει για μερικές ημέρες ακόμη εξαιτίας γραφειοκρατικών ζητημάτων που αναβάλουν τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με την επαναφορά

της ελεγχόμενης στάθμευσης το αντίτιμο της ωριαίας στάθμευσης έχει αποφασιστεί να είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με παλιότερα στο Αγρίνιο. Το ανώτερο χρονικό όριο που θα μπορεί ο εκάστοτε οδηγός να σταθμεύει το αυτοκίνητό του στη «ζώνη» ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι 2 ώρες, ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι οδηγοί και θα κοστίζει 1 ευρώ.

Αρχικά, η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, θα στελεχωθεί από 11 άτομα, εκ των οποίων οι 9 εξ’ αυτών θα απασχολούνται στην υπηρεσία ελέγχου, δηλαδή στους δρόμους και οι υπόλοιποι 2 σε διοικητικές θέσεις.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κώστας Χονδρός 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close