ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Στην «τελική ευθεία» για τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου

«Μέσα στην γενική δυσκολία των ημερών, ιδιαίτερα χαρούμενη η μέρα για την γειτονιά μας, την πόλη! Δημοσιεύτηκε η διακήρυξη για τον διαγωνισμό ανέγερσης του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου» αναφέρει ανάρτηση στον λογαριασμό του σχολείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία και γίνεται γνωστό το γεγονός ότι έχει «μπει το νερό στο αυλάκι» για τις νέες κτηριακές του εγκαταστάσεις.

Στην ανάρτηση εκφράζονται ευχαριστίες προς τη δημοτική αρχή και προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέδραμαν στο να μπει το έργο σε «τροχιά» υλοποίησης. Με την προέγκριση από την οικονομική επιτροπή του δήμου γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την εξέλιξή του.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στις προσπάθειες της Κωνσταντίνας Κατσαρή «η οποία ως Αντιδήμαρχος Παιδείας εργάστηκε για το όραμα αυτό». Ευχαριστίες εκφράζονται και προς τους προηγούμενους διευθυντές του 7ου Γυμνασίου και τους καθηγητές  για τον αγώνα εύρεσης οικοπέδου και δημιουργίας του νέου σχολείου.

«Για το όραμα του νέου σχολικού κτιρίου αγωνίστηκαν η ΕΛΜΕ, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας (είτε σαν Σύλλογος είτε ως πολίτες), οργανώσεις της πόλης, πολιτικές παρατάξεις του Δήμου, ενεργοί πολίτες. Για όλους αυτούς, για όλους μας, η εκπλήρωση του χρέους προς τους νεότερους είναι υποχρέωση και χαρά», καταλήγει η ανάρτηση.

Το σημαντικό αυτό έργο προϋπολογισμού 3.500.000 € θα είναι σύγχρονων προδιαγραφών με υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο. Προβλέπει μεταξύ άλλων εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου, πέντε θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων μία θέση ΑΜΕΑ και χώρους πρασίνου. Η χρηματοδότησή του θα γίνει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button