Εθνικές Εκλογές 2023Ροή Ειδήσεων

Στην παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Θεοδωράκης

«Ενα συμβόλαιο αλλαγής με το λαό για μια προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής»

Στην παρουσίαση του Κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Αλέξη Τσίπρα στο Λαύριο βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «ένα συμβόλαιο αλλαγής με το λαό για μια προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής».


Το πρόγραμμα συνοψίζεται στον τίτλο «Δικαιοσύνη παντού – Για μια Δημοκρατική Προοδευτική Διακυβέρνηση». Με το πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική αντιτάσσει την εναλλακτική λύση της δημοκρατικής προοδευτικής διακυβέρνησης απέναντι στην πολιτική της ΝΔ.

Ο τίτλος του προγράμματος που παρουσιάστηκε στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου είναι «Συμβόλαιο για την Αλλαγή», προκειμένου να αποτελέσει την βάση για την προγραμματική συζήτηση που προσδοκά μετεκλογικά με το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά ιδιαιτέρως με το ΠΑΣΟΚ.
«Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτά τα τέσσερα χρόνια έχει δημιουργήσει μια αβίωτη πραγματικότητα για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε όλα τα επίπεδα», τονίζεται στις ανακοινώσεις του κόμματος.

Δείτε φωτογραφίες:

theodorakis (1)

theodorakis (2)

theodorakis (3)

theodorakis (4)

theodorakis (5)

theodorakis (6)

theodorakis (7)

theodorakis (8)

theodorakis (9)

theodorakis (10)

theodorakis (11)

theodorakis (12)

theodorakis (13)

Πρόγραμμα πρώτων 50 ημερών – Άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας:

Απέναντι στην πολιτική της ΝΔ που οδηγεί σε μια μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των λίγων και ισχυρών με επιδότηση αισχροκέρδειας, ανεξέλεγκτη την αγορά και εύνοια υπέρ των καρτέλ, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύεται για μια δέσμη άμεσων μέτρων εντός των πρώτων 50 ημερών της προοδευτικής διακυβέρνησης:

• Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα.
• Θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Στον δημόσιο τομέα οι μισθοί θα αυξηθούν άμεσα κατά 10%.
• Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019: πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιμάκια και χορήγηση της αύξησης του 7,5% για το 2023 σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς.
• Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ακίνητα έως 300.000 ευρώ, μέχρι την κατάθεση συνολικού σχεδίου αντικατάστασης του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ και μόνιμων μέτρων προστασίας της πρώτης κατοικίας.
• Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Δικαίωμα ένταξης στο σχήμα θα έχουν και όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.
• Θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στον ενεργειακό τομέα στο 5%, με άμεση επίπτωση στις τιμές χονδρεμπορικής και λιανικής.
• Φορολόγηση άμεσα των υπερκερδών που έχουν συσσωρευθεί στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων.
• Μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων ρεύματος που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές (ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ).
• Προστασία από τις αποκοπές ρεύματος, ειδικότερα τους ευάλωτους καταναλωτές αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
• Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στον χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Κατάργηση από την καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
• Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.
• Αφαίρεση από τη “διευρυμένη” Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων των αρμοδιοτήτων νερού και απορριμμάτων, επαναφορά των μετοχών των ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ στο Δημόσιο, μείωση του ΦΠΑ στο πόσιμο νερό στο 6% (από 13%) και στην αποχέτευση στο 13% (από 24%).

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button