Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στην Γραμμένη Οξυά για ενημέρωση η Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης – Ε.Ο.Ε.Δ στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών στα ορεινά χωριά της ευρύτερης περιοχής, παρευρέθηκε στο χωριό Γραμμένη Οξυά καλεσμένη από τον πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Βασίλειο Βήτα.

Το κάλεσμα αφορούσε για να γίνει ενημέρωση στους κατοίκους του όμορφου χωριού, πάνω σε θέματα Α΄Βοηθειών καθώς και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης-ΚΑΡΠΑ.

Η ενημέρωση ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 8/8/20 το απόγευμα, δυστυχώς όμως δεν πραγματοποιήθηκε παρά τις όποιες προσπάθειες λόγω έντονων καιρικών φαινόμενων Άλλη μια προσπάθεια έγινε για την Κυριακή το πρωί αλλά πάλι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος.

«Βρεθήκαμε σε ένα όμορφο χωριό ,το τελευταίο ορεινό χωριό του Νομού μας την Γραμμένη Οξυά,για να ενημερώσουμε τους κάτοικους σε θέματα Α΄Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ.Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών,γιατί σε ένα συμβάν πρέπει να ξέρουν να δώσουν Α΄Βοήθειες και να αρχίσουν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, γιατί έτσι μεγαλώνουν πάρα πολύ οι πιθανότητες ο άνθρωπος να αναταχθεί και να επανέλθει με τις μικρότερες δυνατές ζημιές. Δυστυχώς όμως η ενημέρωση αναβλήθηκε λόγω πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών .Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κο Βασίλη Βήττα για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία του καθώς και τους κάτοικους» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button