ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Στη Βουλή το ζήτημα της πεζογέφυρα στο ύψος του ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απ. Αβδελάς και Κων/νος Χύτας προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών για το το ζήτημα της πεζογέφυρα στο ύψος του ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο.

Το θέμα αφορά την «Ανάγκη κατασκευής σύγχρονης πεζογέφυρας, κάθετα στην Εθνική Οδό, κοντά στον σταθμό των υπεραστικών “ΚΤΕΛ”, στο Αγρίνιο, της Αιτωλοακαρνανίας».


Η ερώτηση αναλυτικά:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Αγρινίου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, η αδιαφορία και η εγκληματική αμέλεια συνεχίζονται και ο κίνδυνος για την ζωή των πολιτών ελλοχεύει στην παλαιά Εθνική Οδό, κοντά στον σταθμό των υπεραστικών “ΚΤΕΛ”, στο Αγρίνιο, της Αιτωλοακαρνανίας. Πέντε συνάνθρωποί μας ήδη έχουν πέσει νεκροί στο σημείο αυτό, προσπαθώντας να περάσουν τον ταχείας κυκλοφορίας οδικό κόμβο για να μπουν στα
«ΚΤΕΛ», γεγονός που οφείλεται σε ερασιτεχνισμό, στενοκεφαλιά, μα κυρίως, σε αδιαφορία και εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων.

Και το κακό συνεχίζεται. Και ενώ η μανία για την κατασκευή κόμβων συνεχίζεται, στο ύψος του σταθμού των υπεραστικών “ΚΤΕΛ”, δεν υπάρχει καμία διάβαση πεζών, για όσους θέλουν να ταξιδέψουν και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πάρουν ταξί, αλλά προτιμούν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο της γραμμής. Εκεί που έχασαν τη ζωή τους πέντε συνάνθρωποί μας, προσπαθώντας να διασχίσουν έναν επικίνδυνο συγκοινωνιακό κόμβο, εκεί απ’ όπου θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει το έργο της ασφάλειας των πεζών, αυτό το σημείο παραμένει, ακόμα, χωρίς καμία μέριμνα.

Επισημαίνουν και τονίζουν οι πολίτες του Αγρινίου ότι, αν είχε εφαρμοστεί η μελέτη για την κατασκευή σύγχρονης πεζογέφυρας κοντά στον σταθμό των υπεραστικών “ΚΤΕΛ” της πόλης τους, τα θανατηφόρα δυστυχήματα θα είχαν αποφευχθεί.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ώστε στην παλαιά Εθνική Οδό, κοντά στον σταθμό των υπεραστικών “ΚΤΕΛ”, στο Αγρίνιο, της Αιτωλοακαρνανίας να κατασκευαστεί σύγχρονων προδιαγραφών πεζογέφυρα, που ως έργο είναι απολύτως αναγκαίο, αφού θα βελτιώνει την ασφαλή επικοινωνία με τον άνω σταθμό και θα προστατεύει τους πολίτες που διασχίζουν καθημερινά το εν λόγω επικίνδυνο σημείο;

2. Προτίθεσθε να αναλάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να επισπεύσετε την κατασκευή της ως άνω πεζογέφυρας, η οποία, σαφώς θα διευκολύνει τους πεζούς επισκέπτες του σταθμού των υπεραστικών “ΚΤΕΛ”, στο Αγρίνιο, της Αιτωλοακαρνανίας και θα εκμηδενίζει τους πιθανούς σχετικούς κινδύνους ατυχήματος;»


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. ΦΤΙΑΞΤΕ ΟΣΕΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΕΣ ΘΕΛΕΤΕ. ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΠΕΖΩΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ. ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΕΚΤΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ…

  2. Οι 7 βουλευτες του νομού είχαν άλλες δουλειες κ δεν τους ενδιαφέρει το θέμα προφανως οπως κ τα υπόλοιπα του νομού…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button