Αθλητισμός

Στη τελική ευθεία για τους αγώνες «Τρέχω- βαδίζω- ποδηλατώ» στο Αγρίνιο (video)

spo-trexo-vadizo-podilato4Αφιερωμένος στα 70 χρόνια της ΓΕΑ είναι φέτος ο αγώνας «Τρέχω-Βαδίζω-Ποδηλατώ στην πόλη μου» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11.00πμ με σημείο εκκίνησης στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.


Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι, στο πλαίσιο των Παναγρινείων με μεγάλη επιτυχία και θα διεξαχθούν και φέτος , με σκοπό να προωθηθούν οι ομαδικές δραστηριότητες στην πόλη και να «βγουν οι άνθρωποι έξω από τα σπίτια τους», όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΓΕΑ κ. Χρήστος Θετάκης κατά την αποψινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ, αλλά και να ενισχυθεί ο εθελοντισμός και η προσφορά, αφού οι συμμετέχοντες θα μπορούν να βοηθήσουν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

spo-trexo-vadizo-podilato3

Όπως σημείωσε ο κ. Θετάκης, όλοι ,ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μπορούν να λάβουν μέρος, είτε τρέχοντας, είτε βαδίζοντας, είτε ποδηλατώντας, στη διαδρομή 5 χλμ στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου, καθώς ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Σε όλους τους τερματίζοντες άλλωστε θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια. «Σκοπός μας είναι όλες οι ηλικίες να βγουν από το σπίτι και να γεμίσουν οι δρόμοι από ποδηλάτες, ανθρώπους που τρέχουν και περπατούν», ανέφερε ο ίδιος, που ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αγρινίου  αλλά και τους εθελοντές του δήμου Αγρινίου που βοηθούν και μέσω της ακτίνας εθελοντισμού, το εθελοντικό τμήμα των προσκόπων και την Τροχαία.spo-trexo-vadizo-podilato1

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Μπάμπης Ποσονίδης, προπονητής της ΓΕΑ. Ο κ. Ποσονίδης χαρακτήρισε τον αγώνα μοναδικό και ιδιαίτερο: «ο αγώνας αυτός έχει βασικό σκοπό την ανάδειξη της πόλης μας, μιας πόλης ζωντανής και όμορφης. Το μέσο είναι ο αθλητισμός. Μέσω της συνάντησης αυτής να αναδειχθούν αξίες όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη  και το ευ αγωνίζεσθε. Καλούμε  τους Αγρινιώτες και τις Αγρινιώτισσες να πάρουν τις οικογένειές τους, του φίλους και τα παιδιά τους και να κατακλύσουν τους δρόμους της πόλης μας φωνάζοντας “όχι στην αδράνεια”, “όχι στη μιζέρια”, “ναι στη ζωή στην αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα”», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ποσονίδης.spo-trexo-vadizo-podilato2

Η κα Ανθή Μακρή , εκπροσωπώντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ευχαρίστησε τη ΓΕΑ για την ευαισθητοποίησή της σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και αναφέρθηκε στο εθελοντικό κομμάτι του αγώνα: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ελλάδα και αυτό είναι επίπονο. Εξυπηρετεί περίπου 2.200 περίπου οικογένειες, δηλαδή 6.850 άτομα περίπου», ανέφερε η ίδια και εξήγησε πως στην αφετηρία θα υπάρχει περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου που εθελοντές της Ακτίνας θα συγκεντρώνουν τα τρόφιμα και κάλεσε τον κάθε ένα να βοηθήσει έστω και με μια μόνο συσκευασία «αφού το κάθε τι μπορεί να είναι χρήσιμο».

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές την Παρασκευή 18  και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου κατά τις ώρες 18.00-20.00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Για ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό εγγραφών θα δοθεί η δυνατότητα  το πρωί της Κυριακής και μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

Θα προηγηθεί μάλιστα επίδειξη από το τμήμα ζούμπα της ΓΕΑ.

 

 

Ο χάρτης της διαδρομής:

spo-trexo-vadizo-diadromi

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Αφετηρία και τερματισμός θα είναι η κεντρική πλατεία του Αγρινίου (Πλατεία Δημοκρατίας). Η διαδρομή θα διασχίζει την οδό Μπαϊμπά, μετά την πλατεία Καραπανέϊκα στρίβει αριστερά στις οδούς Παναγοπούλου και Θεοτοκοπούλου, στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου στρίβει αριστερά στην οδό Αγίου Χριστοφόρου, συνεχίζει στην οδό Δημοτσελίου και στρίβει δεξιά στην οδό Παπαστράτου. Στο τέλος της οδού Παπαστράτου στρίβει αριστερά στην οδό Ελ. Βενιζέλου και πάλι αριστερά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Στο ύψος της πλατείας Χατζοπούλου  στρίβει δεξιά στην οδό Καλυβίων. Στο τέλος αυτής της οδού στρίβει αριστερά στην οδό Τερτσέτη, μπροστά από τα Δικαστήρια, και συνεχίζει στην οδό Παπαϊωάννου έως τα ύψος της οδού Δαγκλή συνεχίζει στην  οδό Δεληγιώργη στην οδό Καλλέργη και στρίβει αριστερά στην οδό Οινέως και πάλι αριστερά στην οδό Χαρ. Τρικούπη, στην πλατεία Συντριβανίου στρίβει αριστερά στην οδό Βότση και δεξιά στην οδό Αναστασιάδη και τερματίζει στην κεντρική πλατεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close