Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στη ΔΙΣ η πρόταση του Μητροπολίτη Μάνης για απαλλαγή των δύο Μητροπολιτών

Την απαλλαγή των δύο Μητροπολιτών Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά πρότεινε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος

Την απαλλαγή των δύο Μητροπολιτών Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά πρότεινε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος στην εισήγησή του με θέμα «Η αξία, η σημασία και η υπακοή εις το Συνοδικόν Πολίτευμα της Εκκλησίας» κατά τη συνεδρίαση (για 4η ημέρα) της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Εισηγητής, στα τέσσερα μέρη της εμπεριστατωμένης Εισηγήσεώς του, χρησιμοποιώντας πολλά αγιογραφικά και πατερικά χωρία, απάντησε στα εξής καίρια ερωτήματα: α) τι είναι Συνοδικό Πολίτευμα, Ιερό Συνοδικό Πολίτευμα και της Εκκλησίας Πολίτευμα; β) σε τι συνίσταται η αξία του Συνοδικού Πολιτεύματος; γ) ποιο είναι το περιεχόμενο της σημασίας του Συνοδικού Πολιτεύματος; και δ) ποια είναι η έννοια και το περιεχόμενο της υπακοής στο Συνοδικό Πολίτευμα;


Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Μητροπολίτης Μάνης έθεσε υπό την κρίση της σεπτής Ιεραρχίας προτάσεις όπως «να θεωρηθεί λήξαν το εγερθέν γνωστό ζήτημα των δύο αδελφών Ιεραρχών και να τεθεί στο αρχείο για το μείζον όφελος και συμφέρον της Εκκλησίας», αλλά και να συνταχθεί και αποσταλεί, όπου πρέπει, Ειδική Συνοδική Εγκύκλιος της ΙΣΙ «περί τῆς ἀξίας, ἰσχύος καί πιστῆς ὑπακοῆς στίς ἀποφάσεις τῆς Ἱ. Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας ὑπό πάντων, κλήρου καί λαοῦ».

Μάλιστα, στο ανακοινωθέν της 4ης ημέρας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι στο εξής με το θέμα αυτό θα ασχοληθεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

4 Σχόλια

  1. Άν και δέχομαι την βιβλική θεολογική άποψη όπως καί τών θεό τής, Σαβαώθ η Ιεχωβά. Καί απέχοντας από τις ανθρώπινες θρησκευτικές μολυσματικές ιδεοληψίες. Εδώ βλέπω ότι ένας ιός κατάφερε καί διαίρεσε τόν κλήρο καί τούς πιστούς. Επειδή αρκετοί κληρικοί λόγο της μεγάλης κατανάλωσης όξινων τροφών καί τίς καθιστικής ζωής τους, έγιναν τοξικοί καί απέκτησαν Πολλά περιττά κιλά όπως καί σωματικές, ψυχικές παθήσεις. Η τοξικότητα γέννησε τον ιό, εκεί χέστηκαν καί έχασαν την λίγη πίστη τούς στον θεό τούς. Αυτοί οι τοξικοί παραβάτες τών λεγόμενων τού Χριστού περί νηστειών, αποχή από σάρκες ζώων, γαλακτοκομικών προϊόντων κλπ. Αλλά ο Χριστός ασκούνταν γιατί Περπατούσε πολλές ώρες την ημέρα και σκληρή ζωή. Η μεγάλη πλειοψηφία τών κληρικών Σήμερα κάνει τό αντίθετο με αποτέλεσμα να νοσούν καί να χάνουν καί την πίστη τούς γιατί τάχα ο Χριστός δεν τους προστατεύει. Τώρα αυτοί τα βάζουν με τούς άλλους δεν νοσούν καί έχουν πίστη και θέλουν ποινές για τους πιστούς γιατί δεν υπάκουσαν σ’αυτους και όχι στον Χρίστο. Έτσι έστειλαν στον διάβολο την αγάπη και την συγχώρεση τού δίδασκε ο Χριστός. Θάνατος λοιπόν στους παραβάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button