ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Στη δικαιοσύνη ο δήμος Αγράφων – διεκδικεί ανταποδοτικά για το υδροηλεκτρικό των Κρεμαστών

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγράφων, πάρθηκε απόφαση για προσφυγή του Δήμου κατά της ΔΕΗ για την μη απόδοση ανταποδοτικού τέλους από το υδροηλεκτρικό φράγμα των Κρεμαστών, 58 χρόνια μετά την κατασκευή του.

Θέμα ανταποδοτικών έχει κατά καιρούς τεθεί αποσπασματικά από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανία, ενώ σε ερώτηση που είχε κατατεθεί στη βουλή τον Ιούνιο του 2021 απο την Ελληνική Λύση και το ΠΑΣΟΚ, ΔΕΗ και κυβέρνηση, γενικολογώντας, εμφανίζονταν αρνητικές στην προοπτική απόδοσης αντισταθμιστικών οφελών.


Πιο συγκεκριμένα στην σχετική ανακοίνωση του δήμου Αγράφων, αναφέρεται:

«Ο Δήμος Αγράφων θα προσφύγει δικαστικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κατά της ΔΕΗ για την μη απόδοση ανταποδοτικού τέλους από το υδροηλεκτρικό των Κρεμαστών.

Η Ευρωπαία επίτροπος ανταγωνισμού, το ΤΕΕ και άλλοι θεσμικοί φορείς, παλαιότερα, είχαν επίσημα τοποθετεί για το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας ότι η επίμαχη επιβάρυνση αποτελεί ειδική εισφορά που αποδίδεται από παραγωγούς ενέργειας ανεξάρτητα από το μέγεθος τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Αν και έχουν γίνει πολλές συναντήσεις με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ για το συγκεκριμένο θέμα, οι συναντήσεις αυτές δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Οπότε αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε άμεσα σε ένδικα μέσα για τη δικαίωση μας.

Απαιτούμε η τοπική κοινωνία να λαμβάνει οφέλη γιατί τα έχει ανάγκη προκειμένου να στηριχθεί ο τόπος και να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι των Αγράφων να εγκαταλείπουν τη γη τους».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button