ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Στέργιος Βοσκόπουλος: Από το Αγρίνιο στην κορυφή του επενδυτικού τομέα και των επιχειρήσεων (video)

Ο CEO της Kanoo Capital με έδρα το Μπαχρέιν μίλησε στο SALT Talks

Ένας Αγρινιώτης που διαπρέπει επαγγελματικά στο εξωτερικό, ο Στέργιος Βοσκόπουλος, φιλοξενήθηκε στο κανάλι του SALT στο YouTube, όπου και παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη.

Το SALT είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ – πλατφόρμα δικτύωσης σχετικά με την οικονομία, την τεχνολογία και την γεωπολιτική. Το SALT Talks είναι μια σειρά ψηφιακών συνεντεύξεων με κορυφαίους επενδυτές, δημιουργούς και στοχαστές. Σκοπός τους να δώσουν χώρο έκφρασης σε αξιοσημείωτα πρόσωπα των επιχειρήσεων, ειδικών σε θέματα πολιτικής και καινοτομιών.

Ο Στέργιος Βοσκόπουλος είναι ο CEO της Kanoo Capital που ανήκει στο Kanoo Group, με έδρα το Μπαχρέιν, που  δραστηριοποιείται σε όλον τον Περσικό Κόλπο και τη σαουδαραβική χερσόνησο με τις οικοδομές, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, καθώς και με χρηματοπιστωτικές και ναυτιλιακές υπηρεσίες.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Kanoo Capital, ο Στέργιος Βοσκόπουλος είναι υπεύθυνος για την ενεργό διαχείριση των άμεσων και έμμεσων επενδύσεων σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Έχει εργαστεί στην περιοχή του Κόλπου για 10 χρόνια και έχει περισσότερα από 20 χρόνια παγκόσμιας εμπειρίας στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ενώ υπήρξε επίσης επιτυχημένος επιχειρηματίας και ομιλητής σε πολλές παγκόσμιες συνόδους για θέματα σχετικά με τη διαχείριση επενδύσεων.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξής του ο κ. Βοσκόπουλος τονίζει ότι γεννήθηκε στο Αγρίνιο, όπου και δραστηριοποιούνταν και εργάζονταν οι γονείς του. Με τον αδερφό του μεγάλωσαν εδώ και ακολούθως μετακόμισαν για σπουδές στην Αθήνα, πίσω στη δεκαετία του ’90. Σπούδασε Πληροφορική, η οποία τότε ως επιστήμη δεν ήταν ακόμη ευρέως διαδεδομένη.

Ακολούθως υπηρέτησε τη θητεία του στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Επιθυμώντας ωστόσο να ασχοληθεί με τα οικονομικά μετέβη στην Αμερική και τη Νέα Υόρκη, όπου μετά από νέες σπουδές βρέθηκε στη Wall Street.

Ως κάτοικος Λονδίνου το 2004 εργάστηκε για τη Barclays και ακολούθως βρέθηκε στη Μέση Ανατολή και το Μπαχρέιν όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Στο μεσοδιάστημα η καριέρα του τον έφτασε μέχρι το… Πεκίνο και το Χονγκ Κογνκ.

Να σημειωθεί πως ο Στέργιος Βοσκόπουλος, είναι αδελφός του διακεκριμένου νομικού Γιάννη Βοσκόπουλου, που διατηρεί νομικό γραφείο στην Αθήνα, γνωστού μεταξύ άλλων για την υποστήριξη της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Παρακολουθώντας κανείς τη συνέντευξή μπορεί να διαπιστώσει ότι ο δρόμος από το Αγρίνιο μέχρι και την… «κορυφή του κόσμου» υπήρξε μακρύς. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button