ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

«Η μη φύλαξη του Στεφανιού στο Μουσείο του Θυρρείου είναι θέμα ασφάλειας»

Αντιδράσεις ακόμη και την ημέρα έκθεσης του Χρυσού Στεφανιού του Θυρρείου στο Μουσείου του Αγρινίου σημειώθηκαν από Ξηρομερίτες –κυρίως κατοίκους του Θυρρείου- , μεταξύ των οποίων και μαθητές, που ζητούν την επιστροφή του πολιτιστικού θησαυρού στο Μουσείο του Θυρρείου.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δρ Ολυμπία Βικάτου, εξήγησε από μικροφώνου πως ο μοναδικός λόγος που το στεφάνι βρίσκεται στο Μουσείο του Αγρινίου, έχει να κάνει με την επαρκή φύλαξή του.

«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Θυρρείου, προηγούμενα χρόνια, έχουν γίνει διαρρήξεις και κλοπές και οι δράστες είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν κάποια αγγεία. Αυτό όμως που έψαχναν και ευτυχώς δε βρήκαν, ήταν τα χρυσά του Μουσείου, μεταξύ των οποίων και το στεφάνι του Θυρρείου.

Το μοναδικό θησαυροφυλάκιο που διαθέτει η υπηρεσία μας είναι αυτό που βρίσκεται στο Αγρίνιο», εξήγησε μεταξύ άλλων η κα Βικάτου, ενώ στη συνέχεια απάντησε και κατ ιδίαν σε ενστάσεις κατοίκων του Θυρρείου, τονίζοντας πως όταν το Μουσείο στο Θύρρειο ανακαινιστεί και γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, τότε θα μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί τέτοια εκθέματα.

Παράλληλα, η κα Βικάτου έκανε αναφορά σε φήμες που κατά το παρελθόν διακινήθηκαν και άφηναν να εννοηθεί ακόμη και ότι το στεφάνι αυτό… δεν υπάρχει. «Είναι μεταξύ των λόγων που αποφασίσαμε να το δείξουμε για πρώτη φορά στο κοινό και το κάνουμε συμβολικά τη παγκόσμια ημέρα μουσείων», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close