ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Χρ. Σταρακά για τη δακοκτονία στη Ναυπακτία: “Κανένα ενδιαφέρον από εργολάβο”

-Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας μιλά για την καταστροφική χρονιά στην ελαιοπαραγωγή της Ναυπακτίας και τις ενέργειες της Περιφέρειας

-Το Νafpaktianews έχει το ρεπορτάζ:


Η Περιφέρεια, έκανε όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο για τη δακοκτονία στην περιοχή της Ναυπακτίας,αλλά μέσα από την διαγωνιστική διαδικασία δεν προέκυψε εργολάβος ο οποίος θα αναλάμβανε τους ψεκασμούς.

Αυτό τόνισε σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο Nafpaktianews για το θέμα που απασχολεί χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς της περιοχής,η αντιπεριφερειάρχης της π.ε.Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά.

Η κ.Σταρακά θέλησε να τοποθετηθεί,στο ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε ο δήμος Ναυπακτίας, σύμφωνα με το οποίο,διαμαρτύρεται προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Π.Ε Αιτ/νίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την ολοκληρωτική ζημιά που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί του Δήμου απο τον δάκο.

Η κ. Σταρακά ανέφερε,ότι για την περιοχή μας και για δεύτερη συνεχή χρονιά,δεν υπήρξε γόνιμος διαγωνισμός μέσα από τον οποία θα υπήρχε ανάδοχος-εργολάβος για τους ψεκασμούς της Ναυπακτίας.

Χρ.Σταρακά: Δεν γνωρίζω γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τους ψεκασμούς στην περιοχή της Ναυπακτίας

Παρά τις προσπάθειες της περιφέρειας, για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν εφαρμόστηκε το πρόγραμμα δακοκτονίας,ενώ εξέφρασε την απορία της,για την έλλειψη σχετικού ενδιαφέροντος από τους εργολάβους.Η περιφέρεια -ανέφερε η κ. Σταρακά- μπροστά σ’αυτό το φαινόμενο,δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο,ενώ συμπλήρωσε,ότι από την διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Αιτωλ/νίας δεν προβλέπονται σχετικές αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς,κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο από τον ΕΛΓΑ .

nafpaktianews

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button