Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στάνος: Ενημερωτική δράση για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού κοντά στο χωριό

Νέα ενημερωτική δράση από την “Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας” σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον νομό. Μέλη της κίνησης μοίρασαν φυλλάδια και ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με την εγκατάσταση αιολικού σταθμού κοντά στη Στάνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κίνησης αναφέρει:


Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» ανακοινώνει ότι χθες, 22 Ιουνίου 2019, προέβη σε διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση των κατοίκων της κοινότητας Στάνου Αμφιλοχίας, σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών γενικά στον νομό μας, αλλά και για την μελλοντική εγκατάσταση ενός αιολικού σταθμού ακριβώς πάνω από τον Στάνο.

Οι κάτοικοι, δήλωσαν την εναντίωσή τους στην υλοποίηση οποιουδήποτε τέτοιου σχεδίου και εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την παντελή έλλειψη ενημέρωσης τόσο από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. «Δεν μας ρωτά κανένας εάν θέλουμε τις ανεμογεννήτριες ή όχι, ούτε καν μας ενημερώνουν. Όλη η διαδικασία γίνεται στα κρυφά, μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα», δήλωσαν χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή (εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Πεταλάς») έχει εγκατασταθεί ήδη ένας αιολικός σταθμός με 24 ανεμογεννήτριες, από τον οποίον οι κάτοικοι του Στάνου «δεν είδαν απολύτως κανένα όφελος».

Όσον αφορά την μελλοντική εγκατάσταση του αιολικού σταθμού της Ισπανικής εταιρείας “GAMESA Ενεργειακή Ελλάς Α.Ε.”, στις θέσεις «Βελανιδιά», «Ζαφήρη» και «Πηγαδούλα» ακριβώς πάνω από τον Στάνο, οι κάτοικοι του χωριού ανέφεραν πως δεν είχαν την παραμικρή ιδέα παρά το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη περιοχή εμπίπτουν ιδιόκτητες εκτάσεις και παρόλο που η αδειοδότηση σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Οι κάτοικοι του Στάνου επικρότησαν τις δράσεις της Κίνησης Πολιτών, οι οποίες θα συνεχιστούν σε ολόκληρο τον νομό.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button