Ροή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: εγκαίνια του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

antikarkin-mes (640 x 480)
Στα εγκαίνια του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,  μια σημαντική στιγμή για το Μεσολόγγι, βρέθηκε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά.

Όπως δήλωσε μάλιστα, όλοι μαζί πρέπει να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κοινού με την ανάληψη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, κατά του καρκίνου.

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των παραρτημάτων της Ε.Α.Ε. δημιουργήθηκε ένα ενιαίο παράρτημα για όλο το νομό της Αιτωλοακαρνανίας με μια οργανωτική επιτροπή που συνθέτει τις ανάγκες όλων των μεγάλων πόλεων και των ευρύτερων περιοχών του νομού (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Αμφιλοχία κτλ). Βασισμένο στην εμπειρία και την παράδοση της Ε.Α.Ε. και με την αρωγή της θα μπορέσει να προσφέρει προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού υψηλής ποιότητας και προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του νομού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με δικούς της πόρους λειτουργεί τον Ογκολογικό Ξενώνα στην Πάτρα, ενώ υπάρχει πλήθος ψηφισμένων δράσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον αντικαρκινικό αγώνα. Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει κάνει εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να παραμελούν την πρόληψη του καρκίνου του μαστού ενώ στο θέμα του καπνίσματος είμαστε ακόμη στο στάδιο άρνησης της πραγματικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close