Lifestyle & People

Spaghettoni εύκολα, πικάντικα

spagetoniΥλικά για 4 άτομα

500γρ spaghettoni

2 καπνιστές χοιρινές μπριζόλες κομμένες σε κυβάκια

Μερικά μεγάλα  λευκά μανιτάρια

3-4 κ.σ. μουστάρδα απαλή

5-6 κσ. sweet chilli sauce (η και παραπάνω αν σας αρέσουν τα καυτερά)

2 κ.σ κρέμα μπαλσάμικο BBQ

2 κ.σ βούτυρο

Λίγος μαιντανός ψιλοκομμένος

Τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας

Αλάτι , πιπέρι , εστραγκόν , ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες . Όταν είναι σχέδον έτοιμα προσθέτουμε και τα κομματάκια μπριζόλας λίγο αλάτι και λίγο βούτυρο . Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και γεύση και στο τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα , τη chilli sauce , το εστραγκόν  , την κρέμα μπαλσάμικο και αποσύρουμε από τη φωτιά . Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σωρούνουμε κρατώντας 1 ποτηρί απο το νερό βρασμού . Προσθέτουμε αρχικά το μισό νέρο στη σάλτσα μας , τα ζυμαρικά , το τυρί και το βούτυρο . Ανακατέυουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά . Αν  πήξει πολύ συπμληρώνουμε με το νερό που κρατήσαμε . Τελευταία προσθήκη λίγος μαιντανός ψιλοκομμένος και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

του Νίκου Καζαντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close