Spaghettoni εύκολα, πικάντικα
500γρ spaghettoni
2 καπνιστές χοιρινές μπριζόλες κομμένες σε κυβάκια
Μερικά μεγάλα λευκά μανιτάρια
3-4 κ.σ. μουστάρδα απαλή
5-6 κσ. sweet chilli sauce (η και παραπάνω αν σας αρέσουν τα καυτερά)
2 κ.σ κρέμα μπαλσάμικο BBQ
2 κ.σ βούτυρο
Λίγος μαιντανός ψιλοκομμένος
Τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
Αλάτι , πιπέρι , εστραγκόν , ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες . Όταν είναι σχέδον έτοιμα προσθέτουμε και τα κομματάκια μπριζόλας λίγο αλάτι και λίγο βούτυρο . Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και γεύση και στο τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα , τη chilli sauce , το εστραγκόν , την κρέμα μπαλσάμικο και αποσύρουμε από τη φωτιά . Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σωρούνουμε κρατώντας 1 ποτηρί απο το νερό βρασμού . Προσθέτουμε αρχικά το μισό νέρο στη σάλτσα μας , τα ζυμαρικά , το τυρί και το βούτυρο . Ανακατέυουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά . Αν πήξει πολύ συπμληρώνουμε με το νερό που κρατήσαμε . Τελευταία προσθήκη λίγος μαιντανός ψιλοκομμένος και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
του Νίκου Καζαντζή