ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Σπ. Λιβανός: Οι ενέργειες και οι επόμενες κινήσεις για τον κάμπο Λεσινίου

«Το φιλότιμο και η αγάπη για την Αιτωλοακαρνανία δεν είναι αδυναμία», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιου Λιβανού σχολιάζοντας δημοσίευμα για την κατάσταση στον κάμπο Λεσινίου.

Η ανακοίνωση απαντά στην κριτική για ολιγωρία στην αντιμετώπιση της κατάστασης απαριθμώντας τις ακόλουθες ενέργειες του Σπήλιου Λιβανού:


1. Ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή απέφυγε τα μεγάλα λόγια και τις πολιτικάντικες υποσχέσεις και έσπευσε στην περιοχή μαζί με όλο τον αναγκαίο μηχανισμό προκειμένου, όχι απλά για να συμπαρασταθεί στους αγρότες και να εκφράσει τη λύπη του…, αλλά για να βοηθήσει ουσιαστικά στην αναζήτησή και εξεύρεση λύσεων για να αντιμετωπισθεί η τεράστια καταστροφή που επηρεάζει χιλιάδες συμπολίτες του.

2. Με δική του πρωτοβουλία ήρθαν μηχανικοί από το Υπουργείο Υποδομών ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση.

3. Με δική του εντολή, με την ιδιότητα του ως ΥπΑΑΤ, επισπεύθηκε η εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και η δίκαιη καταβολή αποζημιώσεων και στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων που καταστράφηκαν. Αυτή, ως γνωστόν σε όλους, αποτελεί και τη μοναδική εκ του νόμου δυνατότητα άμεσης παρέμβασης του ΥπΑΑΤ, του οποίου και ο ίδιος προΐσταται!

4. Ο Σπήλιος Λιβανός έκανε, προσωπικά, έρευνα για τις κατάλληλες αντλίες απάντλησης των υδάτων, αλλά και για τις τεχνικές δυνατότητες διάνοιξης της διώρυγας.

5. Ήταν αυτός που πήρε πρωτοβουλία και οργάνωσε σύσκεψη στο Μεσολογγι με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθεί ένα πλαίσιο έκτακτης βοήθειας.

6. Ήταν ο ίδιος που ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου, και ζήτησε να οργανωθεί σύσκεψη υπό τον αρμόδιο Υπουργό για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Άκη Σκέρτσο με τη συμμετοχή πέντε υπουργών όπου τέθηκε ο «οδικός χάρτης» για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, αντί να περιοριστεί σε επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις…

Σύμφωνα εξάλλου με την ανακοίνωση, πλέον οι επόμενες κινήσεις για το Λεσίνι είναι σαφείς:

I. Υποβάλλεται από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας η τεχνική έκθεση για το έργο διάνοιξης του καναλιού που θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΟΙΚ και θα υλοποιηθεί από τις τεχνικές της υπηρεσίες.

II. Η Πολιτική Προστασία ανέλαβε την ευθύνη χρηματοδότησης των αντλιών για την άμεση απάντηση των υδάτων.

III. Το ΥΠΑΑΤ, καθώς δεν έχει αρμοδιότητα και δεν δύναται εκ του νομικού πλαισίου να υλοποιήσει τα προαναφερθέντα έργα, αναλαμβάνει σε 2η φάση την αγορά νέων αντλιών και τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ Λεσινίου και Κατοχής.

IV. Το ΥπΑΑΤ αναλαμβάνει επίσης να υλοποιήσει το έργο εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων των 25 ΤΟΕΒ μέσα από το πρόγραμμα του στο ταμείο Ανάκαμψης.

V. Το ΥΠΑΑΤ αναλαμβάνει όλες τις αποζημιώσεις των παραγωγών που καταστράφηκαν μόλις καταστούν επισκέψιμα τα κτήματα που πλημμύρισαν.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button