Δυτική Ελλάδα

Σώθηκε η ζωή οικογενειάρχη από την Κανδήλα στην εφημερία του Κέντρου Υγείας Μύτικα

kentro-ygeias-mytika

Η ζωή ενός οικογενειάρχη από την Κανδήλα σώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, από τον εφημερεύοντα γιατρό του Κέντρου Υγείας Μύτικα, ο οποίος έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του. Ο άνδρας προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Μύτικα με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και η περίπτωση του αντιμετωπίστηκε ως έπρεπε και κατόπιν έφυγε για περαιτέρω εξετάσεις στο Αγρίνιο.

Δεν χρειάζεται να αναφερθεί ξανά το πόσο σημαντικές είναι οι εφημερίες του Κέντρου Υγείας, οι οποίες για τον μήνα Απρίλιο είναι 14 και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες την περίοδο του Καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το Κέντρο Υγείας Μύτικα εδώ και κάποιες ημέρες εξοπλίστηκε με ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα μέτρησης Αερίων Αίματος.

Το μηχάνημα αυτό είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος και όχι μόνο. Εκτός από την μέτρηση των Αερίων του Αίματος (Οξυγόνο – Διοξείδιο), μετράει επίσης χρήσιμες παραμέτρους όπως, Αιματοκρίτη, Σάκχαρο, Κάλιο, Νάτριο, Χλώριο, Ασβέστιο, pH, γαλακτικό οξύ, κ.α.

Με τη βοήθειά του συγκεκριμένου μηχανήματος θα γίνει πιο εύκολη η αντιμετώπιση και παρακολούθηση πολλών οξέων και χρόνιων παθήσεων των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των επισκεπτών.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Επίσης μία φορά τον μήνα γίνονται αιματολογικές εξετάσεις δωρεάν στο Κέντρο Υγείας Μύτικα.

Οι εξετάσεις γίνονται με αιμοληψία (συνήθως κάποια Τρίτη) και με μεταφορά των δειγμάτων στο Κέντρο Υγείας Αστακού, το οποίο στέλνει τις απαντήσεις πολύ σύντομα πίσω στο Κέντρο Υγείας Μύτικα, απ’ όπου τις παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι. Για περαιτέρω ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 26460 81250.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι της Δ.Ε. Αλυζίας να εμπιστεύονται και να στηρίζουν το Κέντρο Υγείας Μύτικα έμπρακτα, μακριά από σκοπιμότητες, καιροσκοπισμούς, άδικες επιθέσεις και μικροκομματικά συμφέροντα. Τέτοια παιχνίδια στον τομέα της Υγείας δεν νοούνται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του mytikaspress.blogspot.gr, οι κάτοικοι είναι τυχεροί που το έχουν και αυτό το κατάλαβαν αρκετά καλά το Καλοκαίρι του 2013, όταν το Κέντρο Υγείας Μύτικα έκλεισε για λίγους μήνες. Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, “ελπίζουμε σύντομα να δούμε και το νέο κτίριο επιτέλους να παραδίδεται (έχει αργήσει η αποπεράτωση του πάρα πολύ)”.

mytikaspress.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button