Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου: Στήριξη σε εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ (φωτο)

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ξεκίνησε στο Αγρίνιο η  παρέμβαση/ενημέρωση από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Αγρινίου στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Η παρέμβαση περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της μέρας δράσης για τους εργαζόμενους, επικεντρώνοντας στα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους. Ειδικότερα η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:


“Από τα χαράματα βρίσκεται σε εξέλιξη η παρέμβαση-ενημέρωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ» στις μεγαλύτερες αλυσίδες s/m της πόλης του Αγρινίου και των περιχώρων. Από νωρίς δόθηκε το αγωνιστικό παρών σε καταστήματα s/m (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, MYMARKET, ABBAΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ) και στην τροφοδοσία των καταστημάτων.

Σε συζήτηση με τους συναδέλφους της πρωινής βάρδιας, αναδείχτηκαν τα δίκαια αιτήματα, επιβεβαιώνοντας τη θέληση ώστε οι συνάδελφοι στα s/m, στις αποθήκες, στα γραφεία, να μην μείνουν εκτεθειμένοι στην πανδημία – αλλά να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας άμεσα μέτρα για την προστασία των εργασιακών δικαιώματων και της υγείας. Θα συνεχίσουμε καθημερινά για ουσιαστικά μέτρα:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των supermarket.
Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των supermarket, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button