ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Σκρέκας: Τα τέσσερα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας

Νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας που έρχονται να ενισχύσουν τα υφιστάμενα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η ακρίβεια είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, η μάχη θα είναι συνεχής μέχρι να αντιμετωπιστεί» τόνισε ο κ. Σκρέκας.


Τα 4 νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός έρχονται να ενισχύσουν όσο ήδη έχουν ληφθεί από πλευράς κυβέρνησης.

Το πρώτο αφορά στη σήμανση προϊόντων που έχουν μόνιμη μείωση τιμών στο ράφι κατά τουλάχιστον 5%, για άνω των 6 μηνών, με τιμή αναφοράς τις 20 Σεπτεμβρίου 2023. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ ανά κωδικό.

Το δεύτερο μέτρο στον αυστηρό έλεγχο των προμηθευτών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Τα σούπερ μάρκετ με τζίρο άνω του 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο υπουργείο Ανάπτυξης με τις αλλαγές στις τιμές.

Παράλληλα από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρείται να υπάρξει διαφάνεια και για τις τιμές των οπωροκηπευτικών. Επίσης τα σούπερ μάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν τις αλλαγές.

Το τέταρτο μέτρο αφορά στη δημιουργία ειδικής εφαρμογής στο κινητό ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επισημαίνουν κερδοσκοπικά φαινόμενα.

CNN

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button