ΑυτοδιοίκησηΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σκουπιδότοπος ο χωματόδρομος από Μεγάλη Χώρα προς Δοκίμι- Ερωτήματα της “Συμμαχίας Πολιτών” (φωτο)

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο χωμάτινος δρόμος από τη Μεγάλη Χώρα προς το Δοκίμι, παράλληλα της διώρυγας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών.

Συγκεκριμένα:

“Ο χωμάτινος δρόμος από τη Μεγάλη Χώρα προς το Δοκίμι, παράλληλα της διώρυγας, έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε.

Όποιος θέλει όποτε θέλει εναποθέτει ανεξέλεγκτα σκουπίδια παντός είδους και μεγέθους, τα οποία έχουν κατακλύσει το δρόμο σε σημείο που να δυσκολεύεσαι να περάσεις με αυτοκίνητο.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι αφόρητη για όσους διαμένουν εκεί κοντά ή μετακινούνται για τις αγροτικές τους εργασίες στα χωράφια τους και εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ο χωματόδρομος καταλήγει μάλιστα στις εργατικές κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο στάδιο Αγρινίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων.

Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει σοβαρό θέμα με την ανεξέλεγκτη βλάστηση, κυρίως με τις καλαμιές που έχουν καλύψει τα πάντα.

Επίσης, μια άλλη πτυχή του θέματος αποτελεί το αποστραγγιστικό αυλάκι το οποίο δεν έχει καθαριστεί με αποτέλεσμα σε περίπτωση υπερχείλισης της διώρυγας να πλημμυρίζουν τα χωράφια όπως έχει γίνει κατ΄ επανάληψη.

Είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες και τα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες προς τη Δημοτική Αρχή:

-Τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος Αγρινίου για να αντιμετωπίσει τη μετατροπή μιας Δημοτικής οδού σε σκουπιδότοπο;

-Πότε άραγε θα μαζευτούν οι τεράστιοι όγκοι των σκουπιδιών που απειλούν τη δημόσια υγεία;

-Πότε θα καθαριστεί ο αποστραγγιστικός αύλακας ώστε να μη πλημμυρίζουν τα χωράφια;

-Πότε θα υπάρξει επιτέλους ένας στοιχειώδης έλεγχος ώστε να εντοπιστούν και να υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας που αφήνουν τα σκουπίδια τους όπου βρουν;

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος”

 

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close