Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ξεκινά σήμερα το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα

Επενδύσεις, ευκαιρίες που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος στην επιχειρηματικότητα και οικονομική διπλωματία είναι ορισμένα από τα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ζητήματα που θα απασχολήσουν συναντήσεις και κλειστές συνεδρίες που έχουν ενταχθεί στο 7ο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, που διοργανώνει η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, στις 19,20 και 21 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss.

Το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα ξεκινήσει σήμερα με επιχειρηματικές συναντήσεις, ενώ το βράδυ (20.30) θα παρατεθεί επίσημο δείπνο (η συμμετοχή γίνεται κατόπιν ειδικής πρόσκλησης) με τιμώμενο πρόσωπο την βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου η επιχειρηματικότητα και η σύνδεση τους με την Περιφερειακή Ανάπτυξη βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη από τις 5.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με θέμα: «Invest smart by the Experts». Σημαντικοί εισηγητές θα εξηγήσουν στους προσκεκλημένους τους λόγους που οι επενδύσεις σε τοπικές επιχειρήσεις προσθέτουν ποικιλία και ανθεκτικότητα στην τοπική οικονομία.

Βασική επιδίωξη είναι να μπορέσουν οι τοπικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν την πληροφόρηση που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των επενδυτικών κινήσεων, ώστε να την αξιοποιήσουν σε τοπικό επίπεδο. Δεδομένου ότι κάθε επένδυσή ενισχύει την τοπική οικονομία, τα συνεπακόλουθα οφέλη είναι πολλαπλά. Για παράδειγμα όταν οι τοπικές επιχειρήσεις μας δημιουργούν τα δικά τους προϊόντα, όλοι αγοράζουμε τοπικά. Αυτό σημαίνει λιγότερες μεταφορές και λιγότερη ρύπανση για την περιοχή.

Στόχος της συγκεκριμένης κλειστής συνεδρίας είναι να παρουσιαστούν οι τρόποι που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στην τοπική αγορά. Οι δυνατότητες και οι προοπτικές για το περιφερειακό οικοσύστημα και το ρίσκο που μπορεί να εμπεριέχουν τέτοιες επενδύσεις αποτελούν αντικείμενο προς συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν οι: Κατερίνα Πραματάρη Partner, Uni. Fund, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παύλος Παυλάκης Associate VentureFriends, Δημήτρης Ιακωβίδης, Investment Associate Big Pi Ventures και Μυρτώ Παπαθάνου Co-founder and Managing Partner Metavallon VC.

Συντονιστής της συνεδρίας θα είναι ο Γεώργιος Μελισσαρόπουλος, Mindset Consultant, Knowbox.Fund.

Οι εργασίες θα συνεχίσουν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 9 το πρωϊ. Εκτός των άλλων από το βήμα του 7ου Συνεδρίου για την Περιφερειακή ανάπτυξη, θα περάσουν οι υπουργοί Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης, Οικονομίας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, όπως επίσης ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Μεταξύ των εισηγητών είναι και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt που θα τοποθετηθεί στην ενότητα «καινοτομία, επενδύσεις, εξωστρέφεια – Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την περιφέρεια».

Την ίδια μέρα θα μιλήσουν ακόμη ο Δημήτρης Σκάλκος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και ο Γεώργιος Καραγιάννης Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Την Αξιωματική Αντιπολίτευση θα εκπροσωπήσει ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ενώ το παρών θα δώσει ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Στους εισηγητές περιλαμβάνονται επίσης διεθνείς προσωπικότητες, όπως οι Gino Sabatini President of the Forum of the Adriatic and Ionian Chambers of Commerce, President of Marche Chamber of Commerce, Pierluigi Coppola, Professor in Transportation at the University of Rome Tor Vergata, Expert-advisor of the Italian Ministry of Infrastructure and Transport και Carla Tanas, Co-Founder & CEO, Future Agro Challenge, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε ένα γόνιμο διάλογο για μια ολιστική στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 7ου Συνεδρίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη είναι αναρτημένο στον ιστότοπο:

http://www.pelopevents.gr/7o-Anaptiksiako-Synedrio-programma

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close