PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: μάντεψε πού πρέπει να πας στην πλατεία Χατζοπούλου

Κατεβαίνεις την Ηρώων Πολυτεχνείου και πέφτεις πάνω σε αυτά τα σήματα. Αφού γελάσεις αρκετά και αφού καταλάβεις ότι δεν έχουν σχέση με την οδήγηση αναρωτιέσαι προς τα πού πρέπει να πας βλέποντάς τες στην πλατεία Χατζοπούλου(ή Χατζόπουλου για τους πολεμιστές της νέας γλώσσας).

Είναι ξεκάθαρο ότι η κάτω-κάτω πινακίδα σου λέει να κοιτάξεις πάνω. Η… πιο πάνω σου λέει «μην ασχολείσαι, ετούτη η πινακίδα είναι… ανάσκελα, μην στρίβεις καθόλου» και η τρίτη( η πάνω-πάνω, εκεί που καταλήγουν όλα) σου λέει «stop w», δηλαδή «stop war», με άλλα λόγια «σταματήστε τον πόλεμο».

Ένα σαφές φιλειρηνικό μήνυμα, δηλαδή, που μόνο σε μια μαρτυρική και βασανισμένη πόλη όπως το Αγρίνιο μπορεί να βρει κάποιος. Ψέματα, τα ίδια συμβαίνουν παντού. Μην αδικούμε το Αγρίνιο.

Πέρα από την πλάκα, είναι σαφής η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει κανείς αν τύχει και πέσει πάνω σε αυτή τα σήματα. Θα μπορούσε να πει κανείς το γραφείο ενός δικηγόρου για να τραβήξει μια αγωγή κατά των υπευθύνων. Αλλά τότε θα ήμασταν στην Ολλανδία ή την Δανία και όχι στο Αγρίνιο.

Οπότε ένας δρόμος απομένει και είναι στο κοντινότερο τρελάδικο, διότι είναι να γελάει κανείς με αυτό που ζούμε…

Υ.Γ. Υπάρχει και μια ακόμη επιλογή, τώρα που το σκεφτόμαστε, αλλά πρέπει να είσαι πιστός. Η κοντινότερη εκκλησία για να κάνεις το σταυρό σου, διότι από καθαρή τύχη ζεις…

η συντακτική άναυδη μονάδα

2 Σχόλια

  1. Στη δυτική και κεντρική Ευρώπη ο αντιδήμαρχος ή ο διευθυντής ας πούμε δεν παίρνει το υπηρεσιακό για να πάει σε πολιτικές -παραταξιακές υποχρεώσεις και πανηγύρια ή για ψώνια στη λαϊκή για να φτιάξει γιουβαρλάκια η σύζυγος, αλλά το παίρνει για να βλέπει καθημερινά το τονίζω καθημερινά τα σημεία που έχει υπ ευθύνη του και έτσι όλα λειτουργούν προγραμματισμένα και σωστά π.χ. η σήμανση των οδών ελέγχεται διαρκώς, οι σηματοδότες ακόμα και με ηλεκτρονικά μέσα σε πραγματικό χρόνο , οι πινακίδες αντικαθίστανται σχεδόν άμεσα όταν φθαρούν αλλά και καθαρίζονται περιοδικά από συνεργεία ώστε να είναι ορατές το βράδυ και στην ομίχλη, οι διαγραμμίσεις είναι άριστες και τα δέντρα κλαδεμένα παντού, σε δρόμους πλατείες και … σχολεία … όλα γίνονται με βάση τη πρόληψη και όχι την θεραπεία.

    Οι υπάλληλοι του δημοσίου αμείβονται σαφώς πάρα πολύ καλύτερα από τους αντίστοιχους στην Ελλάδα και οι διευθυντές και προϊστάμενοι είναι μια ενιαία ομάδα με τους υπόλοιπος εργαζόμενους και δεν κοιτάνε να εκμεταλλευτούν τη θέση τους κοινωνικά ή οικονομικά, απλά είναι επαγγελματίες, όχι κατσαπλιάδες τυχοδιώκτες της αρπαχτής.

    Σέβονται τον συμπολίτη τους αλλά τους σέβεται και αυτός, βλέπετε εκεί δεν επικρατεί η διαρκείς προπαγάνδα για το άσχημο δημόσιο γιατί οι περισσότεροι πολιτικοί βλέπουν πιο μπροστά παρά πιο κάτω, είναι πιο προσεκτικοί δεν έχουν … μεσογειακό ταπεραμέντο … είναι της ρουτίνας δεν αλλάζουν τα πάντα όταν αλλάζει η κυβέρνηση.

    Τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς παραβιάσεις στις εργοστασιακές προδιαγραφές π.χ. δεν αλλάζουν φώτα και προβολείς ( made in CHINA ) σε ΙΧ και κυρίως ταξί και φορτηγά επειδή τους το είπε ο κυρ Τάσος ο ηλεκτρολόγος. Και οι τροχαία δεν χαρίζεται σε πράγματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή οδηγών και πεζών πρωί μεσημέρι βράδυ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button