ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σημαντική αύξηση προσωπικού θα έχει το Αεροπορικό Κλιμάκιο του Αγρινίου

Η στελέχωση της Μονάδας του Ακτίου παραμένει στα ίδια επίπεδα

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.ΠΕ.ΑΙΤ.), διαπιστώνει με ικανοποίηση, ότι μετά και την κοινοποίηση των ετήσιων μεταθέσεων, οι Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύουν στην περιοχή, ενισχύονται ή παραμένουν με την ίδια στελέχωση.

Στην σχετική ενημέρωση, τονίζεται:

“Συγκεκριμένα δικαιώνονται απόλυτα οι ενέργειες της Ένωσης τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Κλιμακίου Φύλαξης Αγρινίου, όσο και για την μη εφαρμογή μείωσης της συνολικής δύναμης των στελεχών που υπηρετούν στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι με σχετικό έγγραφο η ΕΣΠΕΑΙΤ (δείτε εδώ https://espeait.pomens.gr/enimerosi/epistoles/657-e) ανέδειξε, σε ότι αφορά την Μονάδα του Αγρινίου, το μείζον θέμα της μικρής στελέχωσης με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να δυσκολεύονται να λάβουν τις άδειες τους.

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων το Κλιμάκιο θα έχει μία σημαντική αύξηση προσωπικού, λύνοντας έτσι το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα, και για άλλη μια χρονιά, η στελέχωση της Μονάδας του Ακτίου παραμένει στα ίδια επίπεδα, επιβεβαιώνοντας την ευρέως κοινά αποδεκτή άποψη ότι το οργανόγραμμα (Π.Ο.Υ) που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2018 δεν δύναται να εφαρμοστεί.

Ο θεσμικός ρόλος της Ένωσης μπορεί να μην επιτρέπει την εμπλοκή σε επιχειρησιακά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, όμως είναι υποχρεωμένη, και αυτό έπραξε, να αναδείξει τις ανησυχίες – προβληματισμούς – φόβους των μελών της από την εφαρμογή αυτού του οργανογράμματος. Το έπραξε λοιπόν, κατάφερε να βρει πολλούς συμπαραστάτες και θα συνεχίσει την προσπάθεια έως ότου επιτευχθεί η τροποποίηση του.

Επίσης πέραν των παραπάνω προβλημάτων το ΔΣ της ΕΣΠΕΑΙΤ ανέδειξε και μία άλλη σημαντική αδικία (δείτε: https://espeait.pomens.gr/enimerosi/epistoles/654-espeait-moriodotisi-stelexon-polemikis-aeroporias) που αφορά την μοριοδότηση που λαμβάνουν τα στελέχη των συγκεκριμένων Μονάδων. Μέσω του σχετικού εγγράφου η Ένωση είχε επισημάνει ότι οι συνάδελφοι του Αγρινίου θα πρέπει να μοριοδοτούνται με βάση την Μονάδα υπαγωγής τους (116ΠΜ), γεγονός που έγινε πράξη από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Όσον αφορά την μοριοδότηση των στρατιωτικών του Ακτίου η Ένωση επισήμανε ότι αφού το έργο – αποστολή της Μονάδας παραμένει το ίδιο με τα παλαιότερα χρόνια δεν είναι δίκαιο λόγω μιας οργανωτικής μεταβολής να εφαρμόζεται τόση μεγάλη μείωση των μορίων.

Το συγκεκριμένο θέμα όπως και τα ανωτέρω συζητήθηκαν με τον κ. ΥΦΕΘΑ από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Λεμονιά Απόστολο και τον Πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) κ. Ρώτα Δημήτριο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Ο κ. ΥΦΕΘΑ κατανόησε τα θέματα και δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει επανεξέταση τόσο για τον Π.Ο.Υ, όσο και την μοριοδότηση των στρατιωτικών του Ακτίου.

Κλείνοντας, το ΔΣ της ΕΣΠΕΑΙΤ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν σε Μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας να στηρίξουν την όλη προσπάθεια με δύο απλές κινήσεις.
Εγγραφείτε και γίνετε ενεργά μέλη. Σύντομα το Σωματείο θα προχωρήσει στην διεξαγωγή αρχαιρεσιών και η ειλικρινείς διάθεση μας είναι να υπάρχουν ακόμα περισσότερα μέλη, ακόμα περισσότεροι υποψήφιοι, ακόμα περισσότεροι που θα ψηφίσουν και τέλος ακόμα περισσότεροι αντιπρόσωποι στην πηγή της θεσμικής εκπροσώπησης, την ΠΟΜΕΝΣ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ,

τα πρώτα θετικά αποτελέσματα ήδη είναι πραγματικότητα και να είστε σίγουροι ότι όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από ότι ο καθένας μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές μας.

Σας περιμένουμε δίπλα μας με ειλικρίνεια, αλήθεια και συνεργασία.”

2 Σχόλια

 1. Ένα αεροδρόμιο με σύγχρονες υποδομές αλλά και με έναν πύργο ελέγχου που θα τον ζήλευαν πολλά αεροδρόμια της Ελλάδας. Το λέω γιατί κάποια στιγμή γνώρισα έναν άνθρωπο που είχε τοποθετήσει τα μηχανήματα στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο. ένα αεροδρόμιο με τεράστιες δυνατότητες που μπορεί να φιλοξενήσει από F-16 μέχρι και όλο το στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών μαζί με ολόκληρο το τεχνικό τμήμα. Δυστυχώς έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια. Ούτε πλέον το κλιμάκιο αεροπυρόσβεσης που ερχότανε τους καλοκαιρινούς μήνες με δύο αεροσκάφη PZL και είχαν άμεση πρόσβαση στο νομό αλλά και επιτήρηση και αυτά τώρα πηγαίνουν στο Άκτιο. Υπάρχουν επίσης στον ίδιο χώρο παροπλισμένα και σπάνια αεροσκάφη.
  Έπρεπε οι τοπικοί άρχοντες δήμαρχος,βουλευτές όλοι τους δηλ. να ζητήσουν να έχουμε αεροσκάφη για τους καλοκαιρινούς μήνες εδώ στο αεροδρόμιο. Αλλά ποιος να ενδιαφερθεί .Έχουμε ποιο σημαντικά θέματα.
  Ας είναι όμως και αυτό που γίνεται με ενίσχυση προσωπικού. Το ξαναλέω ένα αεροδρόμιο με τεράστια υποδομή μένει ανεκμετάλευτο.

  1. Τουρισμό σαν πόλη δεν έχουμε ούτε εμείς ούτε το Μεσολόγγι ενώ σαν νομός γενικά νομίζω ότι το άκτιο εξυπηρετεί μια χαρά και η Τουρκία που είναι και ο μόνος κίνδυνος είναι μακρυά οπότε με άκτιο και ανδραβίδα πάλι καλύπτονται όλες οι ανάγκες και στην άμυνα…
   Επιπλέον οι υποδομές σε τέτοιους κρίσιμους τομείς αν δεν εκσυγχρονίζονται σε τακτά διαστήματα θεωρούνται το πολύ σε 10 με 15 έτη απαρχαιωμένες….σκέψου επομένως το δικό μας αεροδρόμιο που έχει να χρησιμοποιηθεί δεκαετίες πόσο απαρχαιωμένα συστήματα έχει και τί επενδύσεις θα πρέπει να γίνουν(τα τσιμέντα από μόνα τους δεν αρκούν για να φιλοξενήσουν σύγχρονα μαχητικά ή επιβατικά αεροσκάφη…). Μία σκέψη θα ήταν να λειτουργήσει ένα μουσείο αλλά με τόσο μικρούς πληθυσμούς στην περιοχή μας ασύμφορο θα ήταν και αυτό. Αν είχαμε σοβαρή αεροπορική βιομηχανία μόνο τότε θα μπορούσε να υπάρξει σοβαρή εκμετάλλευσή του αλλά αυτό για την ώρα φαντάζει μακρινό….
   Το αεροδρόμιο συντηρείται λογικά καθαρά για λόγους εθνικής ασφάλειας αν όλα πάνε άσχημα και χρειαστούμε Plan β, γ ή και ω. Οπότε και αυτή η μικρή ενίσχυσή του είναι πολύ θετικό βήμα.
   Ας κάνουμε για την ώρα τον δρόμο που θα μας ενώνει με την Ιόνια και να ολοκληρώσουμε και την Αμβρακία οδό που οδεύει για 2η δεκαετία και απο αεροδρόμιο καλά είμαστε και ως έχει….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button