Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου (φωτο)

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας Πάτρας (ΕΕΕΠΦ Πάτρας) σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, σεμινάριο BLS/AED (βασική υποστήριξη της ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή).

Πρόκειται για το μόνο επίσημο και πιστοποιημένο σεμινάριο από το European Resuscitation Council που πραγματοποιείται με πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Οι στόχοι του σεμιναρίου, συνολικής διάρκειας 5 ωρών, ήταν οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στην έγκαιρη αναγνώριση του ασθενή σε κίνδυνο, στην ενεργοποίηση του συστήματος πρώτων βοηθειών, στην εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων, στην ασφαλή και κατάλληλη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στην τοποθέτηση του ασθενή σε θέση ασφαλείας μετά την επιτυχή αναζωογόνηση όπως και στην εφαρμογή πρώτων βοηθειών στην περίπτωση πνιγμονής.

Το σεμινάριο είχε μεγάλη συμμετοχή, μιας και το παρακολούθησαν συνολικά 27 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται εκτός από σπουδαστές και εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου και εργαζόμενοι σε ορισμένες δομές του Δήμου (Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκαν σχετικές διαλέξεις – παρουσιάσεις και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες σε ομάδες, εφάρμοσαν και εξασκήθηκαν οι ίδιοι, καθοδηγούμενοι από τους πέντε εξειδικευμένους εκπαιδευτές, στις διαδικασίες Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και στη Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Μετά την τελική αξιολόγηση και τη συνολική εκτίμηση των ικανοτήτων για τον κάθε εκπαιδευόμενο ξεχωριστά (continuous assessment), το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την απονομή των επίσημων πιστοποιητικών, τα οποία λήφθηκαν online ηλεκτρονικά από το European Resuscitation Council.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button