ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σε τροχιά υλοποίησης ο εκσυγχρονισμός του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που πρόκειται να εκτελέσει εργασίες εκσυγχρονισμού.

Πρόκειται για κτίριο που παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα λόγω της παλαιότητας και τη έλλειψης συντήρησης, το οποίο επιβάλλεται να ανακαινιστεί με στόχο τις καλύτερες συνθήκες απονομής δικαιοσύνης, τη λειτουργικότητα, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους και το συναλλασσόμενο κοινό.


Θα εκτελεστούν εργασίες οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές, ενώ προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις στα συστήματα πυρόσβεσης, κλιματισμού και εξαερισμού, ώστε το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου να ακολουθεί τις σύγχρονες προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων θα γίνει καθαίρεση και ανακατασκευή επιστρώσεων τοίχων, ενίσχυση των εσωτερικών κιγκλιδωμάτων των κλιμακοστασίων, αντικατάσταση μερικών κατεστραμμένων εσωτερικών θυροφύλων, καθαίρεση και ανακατασκευή εξωτερικών επιχρισμάτων κτηρίου, λόγω εκτεταμένων βλαβών από υγρασία, ανακαίνιση χρωματισμών, εσωτερικά και εξωτερικά, αντικατάσταση λυχνιών φθορισμού, τοποθέτηση φωτιστικών ασφαλείας, εγκατάσταση μερικών τοπικών κλιματιστικών μονάδων FCU, σε αντικατάσταση παλαιών και τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων PANELS. Το έργο θα υλοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά την παραμονή του, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνο Παναγόπουλο και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρη Νικάκη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ ακολούθησε αυτοψία παρουσία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Αναστασίου Αλεξόπουλου.

«Σύντομα, το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου θα ξαναβρεί τη χαμένη του λάμψη και θα γίνει ένας χώρος όμορφος και ένας χώρος αντάξιος ενός ναού της Δικαιοσύνης. Στην Περιφέρεια, είμαστε χαρούμενοι που βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης ένα τόσο σημαντικό έργο για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Και πάντα, θα είμαστε παρόντες και σύμμαχοι στο έργο της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της», δήλωσε με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης ο κ. Φαρμάκης.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button