Γεγονότα

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στα Αη Βασιλιώτικα

po-mosxolios-aibasiliotika2

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του έργου “Ανάπλαση – ανακατασκευή οδών & κ.χ. στο Δ.Δ. Αγρινίου (περιοχή Αη Βασιλιώτικα)“.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός επισκέφθηκε την περιοχή και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας και τον ανάδοχο εργολάβο.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.250.000,00 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

po-mosxolios-aibasiliotika1

Σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση και η ανακατασκευή υπαρχουσών οδών και Κοινόχρηστων Χώρων στο Δήμο Αγρινίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αη-Βασιλιώτικα. Πρόκειται για τις οδούς Μαγνησίας, Περγάμου, Νικομήδειας, Μενεμένης, Νίκαιας, οδ. Σχεδίου Πόλεως (άγνωστη) μεταξύ των οδών Νίκαιας και Νικομήδειας), Σποράδων, Σκοπέλου, Σκιάθου, Κυκλάδων, Τήνου, Πάρου, οδ. Σχεδίου Πόλεως (άγνωστη) γύρω από τον ΚΧ Γ742,  οδ. Σχεδίου Πόλεως (άγνωστη) γύρω από τον ΚΧ Γ664, οδ. Σχεδίου Πόλεως (άγνωστη) μεταξύ των ΟΤ Γ741 – Γ743) και οδ. Σχεδίου Πόλεως (άγνωστη) μεταξύ των ΟΤ Γ661 – Γ662)  συνολικού μήκους οδών 1.465,00 μ.

Επίσης θα γίνει ανάπλαση (διαμόρφωση) των ΚΧ Γ733 συνολικού εμβαδού 2.924,00 τ.μ., ΚΧ Γ742 συνολικού εμβαδού 658,65 τ.μ. και ΚΧ Γ664 συνολικού εμβαδού 526,00 τ.μ., δηλαδή σύνολο παρέμβασης στους Κοινόχρηστους Χώρους 4.108,65 τ.μ..

Επιπροσθέτως, με την ανάπλαση του ΚΧ Γ733 δημιουργείται πλατεία με χώρους αναψυχής και πρασίνου, συνολικού εμβαδού 2.924,00 τ.μ..

po-mosxolios-aibasiliotika4

Με την ανάπλαση του ΚΧ Γ742 δημιουργείται παιδική χαρά συνολικού εμβαδού 658,65 τ.μ., η οποία θα κατασκευαστεί βάσει των τελευταίων και πλέον σύγχρονων προδιαγραφών σε ότι αφορά στα υλικά τόσο των παιχνιδιών όσο και του δαπέδου όλου του χώρου και θα παρέχει ασφάλεια στους χρήστες της.

Τέλος, με την ανάπλαση του ΚΧ Γ664 δημιουργείται πλατεία με χώρους πρασίνου συνολικού εμβαδού 526,00 τ.μ.

        Ο κ. Μοσχολιός μετά την ενημέρωση που είχε δήλωσε τα εξής: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το έργο “ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ & Κ.Χ. ΣΤΟ Δ.Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΗ ΒΑΣΙΛΙΩΤΙΚΑ)“και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αν προχωρήσουν με αυτό το ρυθμό θα ολοκληρωθούν πιο πριν από την ημερομηνία που προβλέπει η σύμβαση με τον εργολάβο.

     Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως είναι τα Αη Βασιλιώτικα, μια περιοχή που χρειάζεται έργα αναβάθμισης και  υποδομής.

po-mosxolios-aibasiliotika3

      Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε καταρχήν την κατασκευή νέων δρόμων αλλά και την ανακατασκευή οδών που σήμερα είναι σε κακή κατάσταση χωρίς υποδομές, συνολικού μήκους 1,5 περίπου χιλιομέτρου, οι οποίοι θα συνδέσουν κυκλοφοριακά την περιοχή με την περιμετρική οδό Ρεμπελιά, όπου ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΕΜΠΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΩΡΥΓΑ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΓΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕΤΟΥΣ ΟΔΟΥΣΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Γ΄ΦΑΣΗ)», παρέχοντας στους κατοίκους μια επιπλέον ασφαλή οδική πρόσβαση.

     Επιπλέον με την παρέμβαση αυτή γίνονται εργασίες ανάπλασης, μεγάλης σημασίας σε μια περιοχή όπου σήμερα υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και δεν διαθέτει χώρους αναψυχής.

        Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν τρεις μεγάλοι κοινόχρηστοι χώροι συνολικού εμβαδού τεσσάρων στρεμμάτων και εκατό τ.μ., που περιλαμβάνουν την κατασκευή δύο πλατειών και μιας παιδικής χαράς με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές συνολικού εμβαδού 650 τ.μ.

     Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.250.000,00 € ενώ η σύμβαση που υπογράψαμε με τον ανάδοχο μετά την έκπτωση είναι 1.164.000,00 € και η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι δεκαπέντε (15) μήνες αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ολοκληρωθούν νωρίτερα.

      Με την ολοκλήρωση του έργου και με όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα δημιουργηθούν, θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και συνολικά η περιοχή στα Αη Βασιλιώτικα ενώ η κίνηση των οχημάτων και των πεζών θα γίνεται με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button