Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σε λειτουργία πάλι ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου (video)

Ένα σημαντικό βήμα για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στον δήμο Μεσολογγίου σηματοδοτεί η σημερινή επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ, μετά την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης.

Σε πρώτο χρόνο το βέβαιο είναι ότι δίνεται τέλος στην καταπόνηση των απορριμματοφόρων που εδώ και μήνες καθημερινά έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι την Πάλαιρο και κυρίως μειώνεται ο χρόνος αποκομιδής των σκουπιδιών.


Παράλληλα όμως, επιβάλλεται να υπάρξει έγκαιρος σχεδιασμός, για την συνολική λειτουργία του τομέα καθαριότητας. Αφενός για να μην βρεθεί ο δήμος, σε λίγα χρόνια στην πρότερη κατάσταση και αφετέρου για να υπάρξει πραγματική καθαριότητα σε κάθε σημείο του δήμου.

Σε κάθε περίπτωση η επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου είναι ένα θετικό γεγονός, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο κυρίως για τη δημόσια υγεία.

Χθες ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, σε δήλωσή του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Παλέψαμε νυχθημερόν επειδή ο τόπος μας δεν μπορούσε να αντέξει άλλη περιβαλλοντική καταστροφή, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων και δυσφήμιση της ιστορίας και του πολιτισμού μας».

messolonghinews

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button