Γεγονότα

Σε κινητοποιήσεις οι δυο ΕΛΜΕ του νομού

koi-belme-sinentefxi-tipou 2

Σε κοινές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι εκπαιδευτικοί των δυο ΕΛΜΕ της Αιτωλ/νίας, με αιχμή τα ζητήματα της καταγραφής των πλοεναζόντων και τις επαπειλούμενες απολύσεις στον κλάδο

 Οι κινητοποιήσεις, όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα προεδρεία και των δυο Ενώσεων στο Αγρίνιο, θα γίνουν την Πέμπτη 6/6 στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ στις 10/6 θα γίνουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις και στις δύο Ενώσεις και θα ακολουθήσουν πορείες.
Οι συνδικαλιστές κάλεσαν  τους γονείς και όλη την κοινωνία γιατί όπως είπαν “ο αγώνας είναι κοινός”. Καλούν δε την ΟΛΜΕ να  πάρει  πρωτοβουλίες στη βάση των αποφάσεων που έχουν παρθεί και την κυβέρνηση να άρει την επίταξη ως αντιδημοκρατικό μέτρο.

 Ειδικότερα ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας κ. Καραμητσόπουλος ειπε πως “με βάση τους στόχους της Τρόικας 10 χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα μείνουν χωρίς  δουλειά και 5 χιλιάδες θα μετακινηθούν. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζομένους στους ΟΤΑ αναμένεται να αποτελέσουν τις δυο μεγάλες δεξαμενές των απολύσεων.
“Ο τρόπος υπολογισμού του πλεονάζοντος προσωπικού είναι τεχνητός βασισμένος σε ένα αλγόριθμο. Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό αλλά 1500 ώρες ακάλυπτες τη βδομάδα στο νομό. Από το Σεπτέμβριο θα φανούν τα κενά και θα χρειαστούν εκπαιδευτικοί.”
Ο κ. Καραμητσόπουλος μίλησε ακόμη για ενεργοποίηση του  ” Κοινωνικού αυτοματισμού”  με το βάζουν τη 12ετία σαν όριο παλαιότητας για να διασπάσουν έτσι το μέτωπο των καθηγητών.

DSCN6898
Αιτήματα που κατατέθηκαν: Καμιά απόλυση, όχι στο νέο πειθαρχικό δίκαιο που κατηγορεί καθηγητές για συμπεριφορές ακόμα και συμμετοχής σε πορείες, αρση επίταξης. Το πνεύμα των πανελλαδικών έξω από την ύλη του δημόσιου σχολείου οδηγεί στα φροντιστήρια.

Στην συνέντευξη τύπου μίλησε ακόμη και ο κ. Κούστας από την Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας  που έκανε λόγο για 25 χιλιάδες απολύσεις εκ των οποίων οι 12 χιλιάδες το πρώτο εξάμηνο του 2014 στους εκπαιδευτικούς.

” Ο τρόπος για να βρεθούν οι πλεονάζοντες είναι το κλείσιμο των σχολείων και υποβάθμιση δημόσιας παιδείας. Απαιτείται σκληρή αντίδραση μαζί με την κοινωνία και επαγρύπνηση φορέων για άμεσες εξελίξεις στα σχολεία. Κανένας πίνακας να μην ισχύσει και να συστρατευθούν όλοι κατά των αποφάσεων που προέρχονται από το μνημόνιο.”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούστας

 Όλοι τόνισαν ότι ο αγώνας τους είναι και για τους απολυμένους και όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας γιατί τα παιδιά τους έχουν μαθητές. Δεν είναι αγώνας μόνο των εκπαιδευτικών.

DSCN6897

Α΄  ΚΑΙ  Β΄ ΕΛΜΕ    ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

4 / 6 / 2013

ΚΟΙΝΗ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΚΑΜΙΑ  ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ  ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ  ΜΕΤΑΘΕΣΗ

ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ  ΠΑΡΑ  ΜΟΝΟ  ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Συνάδελφισσες ,φοι

 

Τα δύο Δ.Σ των Α΄ ΚΑΙ  Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας μετά τις δραματικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου (αύξηση ωραρίου, επιστράτευση με πρόσχημα τις εξετάσεις, ανακοίνωση από το Υπουργείο χιλιάδων πλεονασμάτων, προώθηση Π.Δ για αναγκαστικές μεταθέσεις, πληροφορίες για διαθεσιμότητες που θα περιλαμβάνουν και τους εκπαιδευτικούς), συνεδριάσαμε από κοινού, εκτιμήσαμε και αποφασίσαμε  τα  παρακάτω .

α) Η  συγκυβέρνηση  έχει  μεθοδεύσει  και   προχωρεί  όχι  μόνο σε υποχρεωτικές μεταθέσεις αλλά   και  μαζικές  απολύσεις  καθηγητών.

β) Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και απαιτείται από  όλους  τους εκπαιδευτικούς  η μέγιστη δυνατή συστράτευση και κινητοποίηση για την αποτροπή των εφιαλτικών μέτρων που προωθούνται.

Γι’ αυτό τα Δ.Σ των δύο ΕΛΜΕ

α) Καλούν  όλους τους συναδέλφους των  ΕΛΜΕ   σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6/6 στη 13.00  το μεσημέρι στη Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης ενάντια στα τεχνητά πλεονάσματα – αναγκαστικές μεταθέσεις – απολύσεις.

β) Απαιτούμε από την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει άμεσα Γενικές Συνελεύσεις και Γ.Σ. Προέδρων  και να αναλάβει  πρωτοβουλίες  ενεργοποίησης  φορέων και συλλογικοτήτων .

γ) Καλούμε όλους τους συναδέλφους  σε  Γ. Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και  πορείες  την Δευτέρα 10/6/2013   το απόγευμα  σε  Μεσολόγγι  και Αγρίνιο .

 Συνάδελφοι,

Μας αφαιρούν  το   δικαίωμα  στην εργασία  διαλύουν  το Δημόσιο  σχολείο.!!

Κανείς   πλέον  δεν  μπορεί  να εφησυχάζει.

Σας καλούμε σε διαρκή επαγρύπνηση, γιατί εκτιμάμε ότι οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες.   

 

 

Για τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

                        Κατσαρός   Κων/νος                                           Καραμητσόπουλος    Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button