Δυτική Ελλάδα

Σε δυο μέτωπα ο «πόλεμος» καπνοπαραγωγών με τους εμπόρους

epi-kapna1Μεγάλες δυσχέρειες αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί, καθώς εν μέσω κρίσης και μεγάλων προβλημάτων στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, όχι μόνο πωλούν σε χαμηλές τιμές το προϊόν, αλλά –το κυριότερο- βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της αδιάθετης παραγωγής.

Οι αγοραπωλησίες ολοκληρώθηκαν φέτος και παρά τις προσδοκίες που είχαν «καλλιεργηθεί» οι παραγωγοί εισέπραξαν 20 λεπτά του ευρώ λιγότερα χρήματα για κάθε κιλό καπνού ποικιλίας Κατερίνης, σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Όπως αναφέρει στο paseges.gr το μέλος ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ από την Πιερία, κ. Διονύσης Φόλιος: «οι παραγωγοί είναι ανάστατοι, μετρούν τις πληγές και τις ζημίες της προηγούμενης χρονιάς, ωστόσο αυτό που τους απασχολεί περισσότερο αυτή την περίοδο είναι τα συμβόλαια της ερχόμενης χρονιάς».

Διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια

Σύμφωνα με πληροφορίες παραγωγοί και έμποροι βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια της επόμενης σοδειάς, αυτής του 2014, κι αυτό που έχει διαφανεί είναι πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πολλοί παραγωγοί να μείνουν εκτός συμβολαίων και να τους μείνει ο καπνός στις αποθήκες.

«Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο», σχολιάζει ο κ. Φόλιος ελπίζοντας οι έμποροι ν’ αλλάξουν στάση στο επόμενο διάστημα.

Αλέξανδρος Μπίκας
paseges.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button