ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Σχολικά γεύματα στα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια με τροπολογία

Την επέκταση για το πρόγραμμα με τα σχολικά γεύματα στα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια που το έχουν ανάγκη αναφέρει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

Όπως επισημαίνει “με την προτεινόμενη ρύθμιση επιδιώκεται, μέσω της παροχής σχολικών γευμάτων η έμπρακτη στήριξη εκ μέρους της πολιτείας των μαθητών εκείνων των εσπερινών λυκείων και γυμνασίων της χώρας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Με την ρύθμιση αυτή δεν προκαλείται νέα δημοσιονομική επιβάρυνση, δεδομένου ότι τα προς διάθεση χρηματικά ποσά ήδη είχαν προϋπολογισθεί και διατεθεί για την υλοποίηση του προγράμματος της επιδότησης σίτισης στο πλαίσιο του ν. 4320/2015 για τηνανθρωπιστική κρίση, πλην όμως, λόγω λήξης αυτού στις 31.1.2017, παρέμειναν αδιάθετα στονειδικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία βάσει της από 7.5.2015 «Σύμβασης Συνεργασίας» με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέλαβε και υλοποίησε το ως άνω πρόγραμμα μέσω του έργου της «Κάρτας Αλληλεγγύης».

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και ΚοινωνικήςΑλληλεγγύης θα καθοριστούν τα κριτήρια επιλογής και οι προϋποθέσεις ένταξης των σχολικών μονάδων στο Πρόγραμμα, ο τρόπος υλοποίησης της επέκτασης του Προγράμματος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της τροπολογίας.

dikaiologitika.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close