ΑτζένταΕκκλησίαΡοή Ειδήσεων

Σχολή Γονέων Μητρόπολης: Ο καθηγητής Κορναράκης θα μιλήσει σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Για τον ρόλο της οικογένειας στη γένεση του προβλήματος της βίας και στην πρόληψή του

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00’ στο Μεσολόγγι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου «Χρυσόγελου» (Διεύθυνση: Φρειδερίκου Κατάσου και Μακρή) και την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00’ στο Αγρίνιο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αγρινίου (Διεύθυνση: Παπαστράτου 53 και Σμύρνης, 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ομιλητής και στις δύο συναντήσεις θα είναι ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη γένεση του προβλήματος της βίας και στην πρόληψή του».


Η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας λειτουργεί με γνώμονα και πρωταρχικό σκοπό τη στήριξη του ιερού θεσμού της οικογένειας και την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της, μέσα από την ενημέρωση και τον διάλογο για οικογενειακά και παιδαγωγικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Μητρόπολη για να διευκολύνει την συμμετοχή των νέων γονέων στις συναντήσεις της Σχολής προσφέρει την δυνατότητα δωρεάν απασχόλησης των παιδιών από ειδικούς παιδαγωγούς, κατά την διάρκεια των συναντήσεων, σε γειτονικούς χώρους ΚΔΑΠ.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης είναι Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο «Χριστιανική Ηθική – Βιοηθική». Είναι τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Pontificia Academia Perla Vita (Ποντιφικής Επιτροπής Βιοηθικής), της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας του Ε.Ο.Φ., της Επιτροπής Βιοηθικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και της Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Μεταξύ άλλων, είναι Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης με αντικείμενο τα Εκκλησιαστικά Σχολεία και τις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών. Υπήρξε Επόπτης Σύνταξης του Ενιαίου Προγράμματος Σπουδών και Υποστηρικτικού Υλικού του Λυκείου (2021-2022), Επόπτης Πιλοτικής εφαρμογής του Π.Σ. του Λυκείου σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος του Ι.Ε.Π. για την έκδοση Προγραμμάτων Σπουδών και βιβλίων για τα μαθήματα θρησκευτικής εξειδίκευσης των εκκλησιαστικών σχολείων (2019) κ.λπ.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από την ηθική θεολογία και την ανθρωπολογία, τα βιοηθικά διλήμματα και τις σύγχρονες τεχνολογίες, την οικολογία αλλά και την πατερική θεολογία με έμφαση στη νηπτική ανθρωπολογία. Έχει εκπονήσει σχετικό επιστημονικό και συγγραφικό έργο στο πεδίο έρευνάς του.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button